Historisk seier

Historisk seier
Historisk seier
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danica Patrick skrev søndag motorsportshistorie som første kvinnelige vinner av et Grand Prix-løp for indycar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske 26-åringen tok ledelsen to runder før slutt i det 200 runder lange løpet på Motegi-banen i Japan, og seiret 5,859 sekunder foran brasilianske Helio Castroneves. Scott Dixon fra New Zealand ble nummer tre.

- Endelig! Dette har jeg ventet lenge på. Det var et løp som handlet om drivstoffstrategi, og laget mitt gjorde en perfekt jobb, sa Patrick som kjørte sitt 50. indycarløp.

- Jeg vet at jeg hadde samme strategi som Helio, og da jeg passerte ham kunne jeg nesten ikke tro mine egne øyne. Det er fantastisk.

Patrick leverte en oppsiktsvekkende debutsesong i 2005, holdt på å vinne kvalifiseringen i Indianapolis 500 og ble første kvinne som har ledet løpet. Hun ble kåret til beste førsteårsfører og ble spådd en stor framtid, men har hatt problemer med å innfri forventningene.

Enkelte begynte å skumle om at hun var i ferd med å bli en motorsportens Anna Kournikova, en utøver som aldri vinner noe men nyter stjernestatus på grunn av sitt fordelaktige utseende. Søndag ga hun svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Danica er en fantastisk person, og jeg er glad for at hun slipper å høre mer om at hun ikke har vunnet ennå. Vi har alle trodd på henne, og hun beviste i dag at hun er en vinner. Jeg tror dette var den første seieren av mange, sa Michael Andretti som er deleier av laget hennes.

Seks runder før slutt ledet Dixon, men han måtte i depot for å fylle drivstoff. Dan Wheldon og Tony Kanaan måtte gjøre det samme fire runder før mål, og dermed var veien fri for Patrick og Castroneves som var i depot siste gang 52 runder før mål.

Løpet var det tredje i årets IRL-serie. Det skulle egentlig vært kjørt lørdag, men ble utsatt til søndag på grunn av kraftig regnvær. (©NTB)