Sikkerhetsstyrker på Mount Everest

Sikkerhetsstyrker på Mount Everest
Sikkerhetsstyrker på Mount Everest

Myndighetene i Nepal sier de har utplassert sikkerhetsstyrker på deres side av Mount Everest for å hindre pro-tibetanske protester når OL-fakkelen kommer til fjellet neste måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har plassert ut 25 politimenn og militære på Mount Everest for å sikre en sikker passasje når Kina kommer hit med OL-fakkelen, sier en talsmann for myndighetene til AFP.

Talsmannen sier sikkerhetspersonellet, som er trent i fjellklatring, allerede har nådd 2. leir på fjellet, som ligger 6.500 meter over havet.

Et kinesisk team skal etter planen bringe OL-fakkelen til toppen av verdens høyeste fjell, som ligger på grensen mellom Nepal og kinesiskkontrollerte Tibet, mellom 1. mai og 10. mai.

Den nordlige, tibetanske siden av det 8.848 meter høye fjellet vil bli stengt for private ekspedisjoner når OL-fakkelen kommer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus