Tevez redningsmann for United

Blackburns Morten Gamst Pedersen kjemper om ballen mot Manchester Uniteds Wes Brown. (Foto: Scanpix)

Spenningen er stor i gullkampen etter at Blackburn kapret poeng fra Manchester United.

Blackburn–Manchester United 1–1. Ligaleder Manchester United holdt på å gå på veggen, legemliggjort av heroiske Blackburn-forsvarere og keeper Brad Friedel. Men Carlos Tevez’ utligningsmål to minutter før ordinær tid var over, sikret fortsatt overtak på Chelsea, og kan bokstavelig talt bli gull verdt. Det gikk som det måtte gå mellom lagene som var ubeseiret i ligaen på henholdsvis hjemmebane og bortebane i 2008.

Det kunne Blackburn takke målvakt Brad Friedel og en oppofrende laginnsats for. Manchester United produserte flust med sjanser i sluttminuttene, og burde utlignet før. Men også vertene hadde sjanser til å avgjøre til sin fordel. Kontroversielle straffesituasjoner for begge lag underbygde spenningen i nok et dramatisk oppgjør i sesongavslutningen.

God Blackburn-omgang

Et innkast fra Morten Gamst Pedersen var foranledningen til ledermålet. Uniteds stopperpar Ferdinand og Vidic rotet nordmannens innkast videre til Blackburns målmaskin Roque Santa Cruz. Paraguayaneren avsluttet kontant i mål, sjanseløst for keepervikar Kuszcak, og noterte sin 16. Premier League-fulltreffer denne sesongen.

Et fullsatt Ewood Park bevitnet at hjemmeheltene hadde god kontroll på serielederen i første omgang. Carlos Tevez misset en gigantsjanse på 0-0, mens Blackburns Jason Roberts også burde funnet nettmaskene på sin mulighet alene med Kuszcak. Rett før pause var Cristiano Ronaldo nær ved å utligne ledelsen på en heading etter hjørnespark, men Brad Friedel avverget med en praktredning.

Gigantsjanser

Vertene forsvarte ledelsen med stor aggressivitet etter hvilen. United skapte få sjanser innledningsvis i den annen omgangen, men etter 64 minutter smalt det da Cristiano Ronaldo traff stolpen via Friedel med et skudd fra 16 meter.

Roque Santa Cruz kunne gjort det helt store da han avsluttet fra fem meter kort tid etter, men ble presset til å heade over målet.

Så kunne Morten Gamst Pedersen økt til 2-0 da han kom fri på venstre, men skuddet dundret like til side for United-stengene.

Manchester United presset tungt på mot slutten for å få utligningsmålet, men slitne Blackburn-spillere forsvarte seg med nebb og klør. I fronten sto Brad Friedel. Først med en kjemperedning da Tevez vendte og skjøt fra kort hold. Ballen trillet mot nettmaskene, men Friedel kastet seg over den på målstreken. Deretter var amerikaneren på pletten med en høykvalitativ reaksjonsredning da Rooney ble spilt fri. Og da han også stoppet John O’Sheas avslutning fra to meter tre minutter før slutt, så det ut til å bli Blackburns dag.

En utligning gull verdt

Det inngikk ikke i planene til Carlos Tevez. Den argentinske spissen var tilbake fra start etter å ha vært benket mot Arsenal, og viste seg tilliten verdig. Da Paul Scholes stusset videre et hjørnespark, viste Tevez ingen barmhjertighet overfor hjemmelaget, og overlistet Friedel med et hodestøt i nettaket.

Carlos Tevez’ 13. ligamål fastsatte sluttresultatet til 1-1, og kan utgjøre forskjellen når poengene telles opp 11. mai. Med poengdeling krympet avstanden ned til Chelsea til tre poeng etter London-klubbens 1-0-seier over Everton tidligere i runden. Neste lørdag klokken 13.45 møtes de to gullkandidatene innbyrdes på Stamford Bridge – hvor Chelsea er ubeseiret på 80 kamper.

Der kan gullthrilleren nå nye høyder. Nå er det for alvor kamp.