Slik blir mamma vakker

<p>(Illustrasjonsfoto: Colourbox)</p>
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Nå kommer boken som forklarer barn hvorfor mamma tar plastisk operasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny bildebok som forklarer småbarn hvorfor mamma trenger en flatere mage, større bryster og penere nese er klar for det amerikanske markedet.

I «My Beautiful Mummy» blir en liten jente med mamma til kirurgen. Mamma forklarer hvordan hun snart kommer til å bli penere, viser fram bandasjene og det ferdige, «perfekte» produktet. Som i et ekte eventyr ender det hele bra med en lykkelig mamma og en lykkelig datter.

Dr. Michael Salzhauer fikk ideen til boken etter å ha sett flere kvinner komme inn på kontoret hans med barn på slep. Han sier til Newsweek at det mystiske besøke til doktoren kan virke skremmende på barn.

- Foreldre har en tendens til å gå inn i fornektelse. De prøver å ignorere barnas spørsmål fullstendig.

Ifølge Salzhauer så lager barn sine egne bilder i hodet når de ikke får informasjon og føler seg enda verre når de ser mamma full av bandasjer.

- Når det kommer til fettsuging av mage så kan ikke mødrene løfte noe. De ligger til sengs. Barna har spørsmål, sier han.

Kirurgen er helten

«My Beautiful Mummy» er rettet mot barn mellom fire og syv år. Helten i boken er den plastiske kirurgen Dr. Michael som ser ut som en superhelt og gir mammaen både fettsuging, nesereduksjon og brystimplantat.

I boken forklarer mammaen situasjonen til sin lille datter slik:

«Du skjønner det at da jeg ble eldre så ble kroppen min strukket og jeg passet ikke inn i klærne mine lenger. Dr. Michael skal hjelpe meg med å fikse det og få meg til å føle meg bedre.»

Salzhauer er klar over at ikke alle kommer til å sette pris på boken.

- Det er nok en god del som er veldig imot plastisk kirurgi som vil se dette som et tegn på den vestlige verdens dekadanse. Men når det (plastisk kirurgi) er gjort av en ordentlig utdannet plastisk kirurg, så hjelper det virkelig til å gjøre folks liv bedre, sier han.

Les også:

«Miss Bimbo» utan slankepiller

Jentespelet «Miss Bimbo» skaper brudulje

Personvernpolicy