- Englas drapsmann burde vært tvangsbehandlet

- Englas drapsmann burde vært tvangsbehandlet
- Englas drapsmann burde vært tvangsbehandlet

Drapet på svenske Engla kunne vært unngått, hvis den drapsmistenkte Anders Eklund var blitt dømt til tvangsbehandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seksualforbrytere må tvinges til å la seg behandle, mener mange svensker.

Kritikken mot myndighetenes håndtering av Eklund har vokst til storm, etter at det ble klart at Eklund har et rulleblad som strekker seg tilbake til 1994 og omfatter flere seksuelle overgrep. Han har tilstått at han drepte Engla i Dalarna-området i Midt-Sverige.

Eklund har også innrømmet drap på en kvinne i Falun i år 2000, og er tidligere straffet for voldtektsforsøk og mishandling. Hans navn er trukket inn i arbeidet med uoppklarte drapssaker i Norge og Danmark.

– Slike folk må få hjelp mens det ennå er tid. Det holder ikke at man slipper ut seksualforbrytere uten at de har fått noen behandling, mener kriminalforfatteren Börge Hellström ifølge Stockholm-avisen Svenska Dagbladets nettsider torsdag.

Svensk politi gransker ifølge avisen Aftonbladet nå ferdskriveren i lastebilen Anders Eklund var sjåfør på. Samtidig fortsetter avhørene av 42-åringen, uten at politiets talsmenn vil si noe om hva han har fortalt. (©NTB)

Personvernpolicy