Eksklusiv turne til Norge

Eksklusiv turne til Norge
Eksklusiv turne til Norge

Den eksklusive turneen Light Of Day inkluderer denne gangen også Norge på sin plan for høsten 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om The Boss selv blir med på turne til høsten gjenstår å se, men det er lov å håpe...Om The Boss selv blir med på turne til høsten gjenstår å se, men det er lov å håpe...

Hösten 2007 reste Willie Nile, Marah och Joe D'Urso i Europa med välgörenhetskonserten Light Of Day. Fortsättning följer - och den här gången finns Norge på turnéplanen.

«Light Of Day», en låt av Bruce Springsteen. Men mer än så, åtminstone på klubbarna i och kring Asbury Park, New Jersey. Bob Benjamin, manager för Joe Grushecky och Joe D'Urso, lånade titeln av Springsteen och Benjamin har med jämna mellanrum sett superstjärnan ställa upp för den goda saken.

Light Of Day har blivit större än rock'n'roll. När artister som Joe Grushecky, Southside Johnny, Jesse Malin, Gary U.S. Bonds, Garland Jeffreys, John Eddie och Soozie Tyrell samlas på The Stone Pony i Asbury Park eller Starland Ballroom i Sayreville handlar allt om att spela in pengar till forskningen kring Parkinson's sjukdom.

Bob Benjamin, själv Parkinson-sjuk, har sett Light Of Day växa. Det som började med en enkel födelsedagsfest på 1990-talet är idag ett turnépaket som når långt utanför New Jersey - faktiskt hela vägen till Europa. Italien, Nederländerna, Storbritannien, Spanien och Sverige fick besök av Willie Nile, Marah och Joe D'Urso 2007, och nu är det klart att när hösten 2008 planeras kan även Norge räkna med ett turnéstopp.

- Vi har städer och ett antal preliminära datum. Däremot är inget bestämt vad gäller klubbar och artister, varken de som spelar i New Jersey eller vilka som åker med på turnén, säger Joe D'Urso till ABC Nyheter.

D'Urso kan ändå bekräfta att Light Of Day kommer till Oslo (preliminärt 30. november) och att det mesta talar för att Stockholm får premiären på europaturnén den 29. november.

- Planen är att europapremiären ska TV-sändas. Men, säger D'Urso, innan vi är där har Bob Benjamin och jag massor av arbete framför oss.

Årets första Light Of Day är bokad på Starland Ballroom i Sayreville, New Jersey. Därefter väntar två kvällar i Asbury Park. The Stone Pony, känt som «the house that Bruce built», är alltid ett alternativ, men eftersom det pågår stora byggnadsprojekt vid strandpromenaden kan klubbscenen vara helt förändrad redan till hösten. Det talas exempelvis om att legendariska The Wonder Bar, som tvingades stänga i september 2007, ska nyöppna under sommarsäsongen.

Datum för Light Of Day 2008
31. oktober:
Starland Ballroom i Sayreville, New Jersey.
1. november: Asbury Park, New Jersey.
2. november: Asbury Park, New Jersey.
13. november: Cadillac Lounge i Toronto, Kanada.
14. november: Niagara Falls, Kanada
29. november: Stockholm, Sverige.
30. november: Oslo, Norge.
2. december: Amsterdam, Nederländerna
3. december: Rom, Italien
5. december: Madrid, Spanien
6. december: Conwy Bay Wales/London, England

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy