Rickrullingen tas til nye høyder

Rickrullingen tas til nye høyder
Rickrullingen tas til nye høyder

Hundrevis av mennesker utkledt som Rick Astley samlet seg på en T-banestasjon i London fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her fra den vanvittig populære videoenHer fra den vanvittig populære videoen

Den såkalte «rickrullingen» som startet som en farsott i USA, er nå i ferd med å ta fullstendig av også i Rick Astleys hjemland, Storbritannia. Liverpool Street T-banestasjon i London, ble fredag okkupert av Rick-mobben, som er betegnelsen på hundrevis av mennesker utkledd som artisten bak monsterhiten «Never Gonna Give You Up» fra 1987.

Laget remiks

Inspirert av begivenheten, skal et team britiske dance-produsenter, som for anledningen ha slått seg sammen og kalt seg selv for The Rickrollerz, tidligere samme dag ha laget en remiks av den gamle 80-tallsslageren. Dette skal ha foregått i nøyaktig det samme studioet som Rick Astley spilte inn låten for over 20 år siden.

Rick Astley og konen under premieren til Bailie Walsh sin nye film Flashback of a Fool i går. (Foto: Scanpix)Rick Astley og konen under premieren til Bailie Walsh sin nye film Flashback of a Fool i går. (Foto: Scanpix)

- Dette er ikke noe vi normalt ville ha gjort, forteller en av de involverte produsentene. - Jeg ble regelrett «matet» av rickrollere i vennekretsen min, og jeg innså etter hvert at «Never Gonna Give You Up» egentlig er en utmerket poplåt. Når det kommer til klubbmusikk, så handler det hele om å ha det bra ute på byen. Så mange mennesker har i det siste hatt det moro med denne innspillingen at vi innså at det ville være en skam å ikke friske den opp mens vi selv også fikk anledning til å ha det litt moro. Spesielt når vi hørte om dette Rick Mob-arrangementet, som fremsto som usedvanlig morsomt.

Spontan idé

Rickmob kom opp som en spontan idé tidligere i forrige uke. The Rickrollerz lot seg ikke be to ganger, og inntok Liverpool Street Station med stor begeistring:

- Vi bestilte time hos frisøren og planla å finne gamle 80-tallsklær i bruktbutikker for å få den riktige Rick-looken. Det beste med hele Rick-greia er at dette også blir en feiring av alt som har med 80-tallet å gjøre. Det definerer det meste vi elsker fra den tiden, samtidig som det er ufattelig moro å delta, avrunder Rickrollerz-produsenten.

Se video her:

20 millioner seere

Totalt har mer enn 20 millioner mennesker falt for internettspøken som leder intetanende nettbrukere til musikkvideoen til «Never Gonna Give You Up» . Bare gjennom den siste uken har 13 millioner mennesker sett videoen på YouTube , melder Music-News.

Talentspeiderne i de store plateselskapene klør seg i hodene sine og lurer på hva som er i ferd med å skje. Rickrullingen er i ferd med å eksplodere over hele kloden, totalt uten at noen i PR-bransjen har hatt en finger med i spillet.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Personvernpolicy