En ny stjerne er født

VIFs Mohammed Abdellaoue jubler etter sin 0-1 scoring under kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm på Åråsen stadion søndag kveld

Merk deg navnet Mohammed Abdellaoue. Søndag var han toneangivende da Vålerenga kjørte over Lillestrøm på Åråsen.

Lillestrøm – Vålerenga 0-3 (0-0)

11.460 tilskuere

Mål: 0-1 Mohammed Abdellaoue (54), 0-2 Abdellaoue (64), 0-3 Martin Andresen (str. 68)

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Vidar Riseth, Frode Kippe, Simen Brenne, Lillestrøm, Freddy dos Santos, Martin Andresen, Kjetil Wæhler, Vålerenga.

Mohammed «Moa» Abdellaoue scoret to ganger før lagkaptein Martin Andresen satte punktum da gjestene etter å ha blitt snytt for to straffespark omsider fikk sjansen fra 11-meteren.

Det ydmykende nederlaget sendte Tom Nordlies gutter ytterligere ned i gjørma helt sist på tabellen.

Kveldens mann for Vålerenga ble unggutten Moa, som imponerte stort og var dødelig effektiv i avgjørende situasjoner.

Kampen ble spilt under et stort politioppbud. Man fryktet opptøyer etter tumultene på Nadderud forrige helg, men det var ikke tilløp til bråk verken før kampen eller på tribunen.

Dødballer

Etter en begivenhetsfattig 1. omgang, satte Vålerenga fart etter pause. Belønningen kom i det 54. minutt. Martin Andresen slo en corner på lengste stolpe fra venstre. Danske Dan Thomassen headet videre til Abdellaoue, som scoret med hodet fra kort hold.

Samme mann var på farten bare ti minutter senere. LSK-keeper Otto Fredrikson klarte ikke å holde et frispark fra Daniel Fredheim Holm, og Abdellaoue pirket returen i mål.

Lillestrøm pleier å plage motstanderne med sin styrke på dødball, men søndag fikk laget smake egen medisin.

Avgjort

I mellomtiden hadde Jon Midttun Lie reddet på streken. Samme mann ble forgrunnsfiguren da Vålerenga fikk straffespark. Morten Berre falt i en duell med Midttun Lie nede ved dødlinjen, og linjemannen markerte for straffe. Terje Hauge pekte på merket, og Martin Andresen gjorde ingen feil.

3-0-målet var spikeren i kista for Lillestrøm, som knapt nok hadde en målsjanse i hele kampen.

Tom Nordlie har en stor oppgave foran seg for å få «Kanarifuglene» ut av gjørma og opp i trærne. Vålerenga er allerede høyt oppe. Bare byrival Lyn Oslo er foran, på flere scorede mål. (©NTB)