Solberg: – Dette blir dyrt, forferdelig dyrt

Høyre-leder Erna Solberg mener AFP-løsningen i lønnsoppgjøret blir dyrere enn det som ligger i pensjonsforliket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Sammenlignet med hva vi har forhandlet fram over lang tid, vil dette koste over 100 milliarder kroner over de neste 15 årene. Det er klart at dette blir dyrt, forferdelig dyrt. Det er et enormt beløp som skal tas ut av statsbudsjettet, sier Solberg til NRK.

Hun presiserer at Høyre vil bruke tid på å gå gjennom alle detaljene før partiet vil si om regjeringens bidrag i oppgjøret er «et klart og sterkt brudd på linjene i pensjonsforliket» eller ikke.

– Men det er klart at man nå har overført penger fra det som skulle være til fremtidige generasjoner. Penger som kunne vært investert i skole og andre deler av vårt samfunn, er brukt til å betale seg ut av dette lønnsoppgjøret fra statens side, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy