Bommet med 250 meter

Den norske leiren i Meymaneh ble angrepet mandag morgen. Foto: Scanpix.<br><p> </p>
Den norske leiren i Meymaneh ble angrepet mandag morgen. Foto: Scanpix.
 

Tre raketter ble skutt mot den norske leiren i Meymaneh. Det nærmeste nedslaget ble funnet 250 meter unna leiren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har norske soldater gått ut avleiren, og det er de som har observert det nærmeste nedslagsstedet.

- Utover å bekrefte at norske soldater har vært utenfor leiren, vil jeg ikke si noe om hva slags operasjoner de gjennomfører nå, sier pressetalsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, John Inge Øglænd til ABC Nyheter.

Øglænd forteller at afghansk politi så langt ikke har meldt om noen sivile skadde i Meymaneh. En av rakettene ble først meldt å ha truffet et sivilt hus, men det stemmer ikke.

Ingen skadde - foreløpig

- Jeg understreker at det er foreløpig at det ikke er meldt om skadde. Jeg kan ikke garantere for denne informasjonen før man har fått bedre oversikt over situasjonen.

Angrepet mot den norske leiren i Meymaneh, nord i Afghanistan, skjedde klokken 06.30 lokal tid, eller klokken 04.00 norsk tid.

Beredskapen rundt den norske leiren er skjerpet, men ifølge FOHK er trusselnivået som vanlig høyt i Meymaneh, selv uten dette angrepet.

De siste dagene har antallet angrep mot Isaf i Afghanistan øket. I helgen ble to briter drept, mens fire nederlendere ble skadd i to separate angrep øst og sør i landet.

Lovet våroffensiv

Taliban har for kort tid siden lovet at de vil starte sin våroffensiv for å drive Nato-styrkene ut av landet.

- Det er ikke noen tvil om at våren og sommeren er det tidsrommet da det skjer desidert flest angrep. Man forventer egentlig at ting som dette skal skje på denne tiden av året. I sør og øst er denne typen angrep mot Isaf-installasjoner nesten dagligdags, mens det er litt mer sjeldent i nord, sier Øglænd til ABC Nyheter.

Norge har 150 soldater i leiren i Meymaneh. Tirsdag skal det settes inn tre helikoptre fra 339 skvadronen på Bardufoss i leiren. Utover nordmennene befinner det seg to islendinger og 80 latviere i den norske leiren.

Personvernpolicy