Brannvesenet har tatt prøver ved gasstanken i Ålesund

<p>Mannskaper fra politi og redningsetatene var fredag samlet ved boligblokken i Ålesund som ble ødelagt av et steinras tiligere i uken. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)</p>
Mannskaper fra politi og redningsetatene var fredag samlet ved boligblokken i Ålesund som ble ødelagt av et steinras tiligere i uken. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX)

Brannvesenet i Ålesund skal fredag ettermiddag analysere prøver som røykdykkere har tatt fra gasstanken i den sammenraste bygningen i Fjelltunvegen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To røykdykkere fra brannvesenet gikk fredag formiddag inn i bygningen og sikret prøver fra gasstanken, som fortsatt brenner.

Hensikten med å ta prøvene er å vurdere situasjonen og se hva som kan gjøres for å få gassen til å brenne fortere opp.

Ved 12-tiden var prøvetakingen av gasstanken gjennomført, og brannsjef Geir Thorsen i Ålesund sier til NTB at prøvene skal gjennomgås i løpet av ettermiddagen på brannstasjonen. Der skal også eksperten Kjell Hartvigsen fra StatoilHydro delta. Han ville ikke uttale seg om saken ved 12-tiden, men opplyste at StatoilHydro vil bistå med kompetanse, og at selskapet har erfaring fra lignende situasjoner tidligere.

Senere fredag er det ventet at brannvesenet vil kunne si noe om resultatene fra prøvene av gasstanken, og om hva som kan gjøres for å få tømt tanken raskere.

Brannmannskapene kan ikke gå inn i den sammenraste boligblokken for å søke etter de savnede før gasstanken er tom.

Det var 6.400 liter propan i gasstanken. Gassflammen er blitt mindre og mindre, noe som enten betyr at tanken tettes, eller at det begynner å bli lite gass igjen. Et anslag går ut på at det brenner 300 liter gass i døgnet. (©NTB)

Personvernpolicy