Ber ålesunderne åpne hjemmene sine

<p>Det brenner fremdeles i boligblokken i Fjellveien i Ålesund. Varaordfører Lodve Solholm (Frp) oppfordrer nå innbyggere i Ålesund om å åpne hjemmene sine. Foto: Svein Ekornesvaag / SCANPIX</p>
Det brenner fremdeles i boligblokken i Fjellveien i Ålesund. Varaordfører Lodve Solholm (Frp) oppfordrer nå innbyggere i Ålesund om å åpne hjemmene sine. Foto: Svein Ekornesvaag / SCANPIX

Ålesund kommune jobber onsdag kveld på spreng med å skaffe husrom til alle de evakuerte, og ber private om hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 300 personer er evakuert etter at det brøt ut eksplosjonsfarlig brann i boligblokken som ble tatt av ras i Volsdalen i Ålesund natt til onsdag.

Varaordfører Lodve Solholm (Frp) oppfordrer nå innbyggere i Ålesund om å åpne hjemmene sine.

– Hotellene er fulle, og vi har problemer med å få innlosjert alle. Foreløpig prioriterer vi de eldre og de syke, sier Solholm til NTB.

Mange vil hjelpe

Etter at Solholm kom med den samme oppfordringen under TV 2-nyhetene onsdag kveld, tok det ikke lang tid før folk meldte seg til tjeneste, forteller han.

– Vi har blant annet blitt kontaktet av en familie i Molde som har en leilighet til disposisjon. Også et borettslag med en ledig leilighet har tatt kontakt, samt flere hoteller i Geiranger som gjerne vil hjelpe, sier Solholm.

Kommunen er også i dialog med Sivilforsvaret om å sette ut flatsenger i en gymsal for de mest friske og rørige.

Torsdag begynner arbeidet med å finne løsninger på den langsiktige innkvarteringen for dem som har fått ødelagt hjemmene sine. I tillegg til de totalskadde leilighetene til de 20 beboerne i den rammede blokken, er også flere leiligheter i en naboblokk så ødelagte at det vil ta lang tid før beboerne kan flytte inn igjen.

– Alle er berørte

Kommunen har opprettet et krisesenter på Rica Parken Hotel, der pårørende og evakuerte blir tatt hånd om. Fem personer er fortsatt savnet etter ulykken.

– De pårørende til de savnede blir prioritert, både når det gjelder oppfølging av krisepsykiatriteam, tilgang på lege, prest, psykolog og til overnatting. Som kommune ønsker vi å vise dem at vi bryr oss og er behjelpelige, sier Solholm.

Han forteller at alle i Ålesund føler seg sterkt berørte av hendelsen.

– I denne sammenhengen er Ålesund en liten by, hvor alle kjenner alle og hvor alle føler seg berørte. Dette vil prege oss lenge, sier varaordføreren. (©NTB)

Personvernpolicy