Bunnstriden tetner til

I dag møter Kevin Davies og Bolton (hvit trøye) Wigan til skikkelig bunnkamp i Premier League. Her fra lagenes møte på Reebook Stadium i desember. (Foto: Scanpix)  <br><p> </p>
I dag møter Kevin Davies og Bolton (hvit trøye) Wigan til skikkelig bunnkamp i Premier League. Her fra lagenes møte på Reebook Stadium i desember. (Foto: Scanpix)
 

Ni lag er involvert i nedrykksstriden i Premier League. I dag spilles det om nye avgjørende poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets utgave av Premier League er så jevn man kan ønske seg på hvert sitt plan. Når åtte runder og noen hengekamper gjenstår, har tre grove puljer utkrystallisert seg.

I toppen byr Manchester United, Arsenal og Chelsea på et durabelig oppgjør om ligagullet, mens Liverpool duellerer med Everton om 4. plass og kvalifisering til neste års Champions League. Fem andre lag har realistiske muligheter for å oppnå UEFA-cupplass. Og i år teller de involverte i nedrykksstriden, inkludert fortapte Derby, hele ni lag. Fra Middlesbrough på 12. til Bolton på 18. skiller seks poeng.

Nøkkelkampene kommer tett som hagl den nærmeste tiden.

Topp mot bunn

Fulham, som har én seier de siste 17 kampene, får besøk av Everton. Merseyside-laget ble utslått på straffer av Fiorentina i UEFA-cupen i midtuken, men i ligaen er laget i flytsonen. Parallelt med nabo- og tabellrival Liverpools sterke seiersrekke som teller fem kamper, har Everton hentet hjem fire strake trepoengere.

Roy Hodgson og Fulham er inne i en kritisk fase. London-klubben ligger solid forankret i sumpen, på 19. plass, seks poeng unna trygg plass. Rutinerte Hodgson vet det blir en massiv oppgave å overleve.

- Alle lag i Premier Leaegue er vanskelige å slå, enten det er Derby eller Everton. Det er vanskelig å anslå et bestemt antall poeng som behøves for å holde plassen, vi tar én kamp av gangen, sier Hodgson til Fulhams offisielle hjemmeside.

Den tidligere Inter- og Viking-manageren tror på seier mot høytflygende Everton, og påpeker den grunnleggende forutsetningen for en triumf i Premier League.

- Hvis vi er fullt fokuserte på oppgaven søndag, kan vi slå Everton.

Sekspoenger

Wigan og Bolton er aktører i en av de usedvanlig mange forestående sekspoengskampene. Tre poeng skiller lagene før dagens oppgjør på den elendige gressmatten på JJB Stadium.

Bolton-manager Gary Megson sparte en rekke sentrale spillere i UEFA-tapet mot Sporting Lisboa, og retter alt fokus inn mot å overleve i Premier League. Wigan kapret ett poeng mot Arsenal i forrige runde, deres kamp tredje på rad uten tap, og blir en vanskelig motstander for formsvake Bolton.

Det omvendte oppgjøret endte 4-1 til Bolton. Kampene lagene imellom inneholder ofte flere scoringer.

Forholdene ligger til rette for en knokkelkamp, et nedrykksoppgjør av grovkalibret engelsk sort. Begge leire kan love at det ikke mangler motivasjon. I en av Premier League-historiens jevneste nedrykksstrider er ethvert poeng uunnværlig.

I dag besøker dessuten Tottenham, trygt plassert i ingenmannsland, Manchester City i det nærmeste man komme en betydningsløs Premier League-kamp på dette stadiet av sesongen. For Manchester City er den helt avgjørende i racet om UEFA-cupplass.

Fulham – Everton 14.30

Wigan – Bolton 16.00

Manchester City – Tottenham 17.00

Personvernpolicy