- Amerikanerne vurderte evakuering

Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul til en ventende Sisu. Foto: Stian Lysberg Solum / Scsnpix.  <p> </p>
Dagbladet-journalist Carsten Thomassen blir evakuert av norske journalister og norske og amerikanske soldater fra Serena Hotel i Kabul til en ventende Sisu. Foto: Stian Lysberg Solum / Scsnpix.  

Utenriksråd Bjørn Grydeland hevder at man vurderte evakuering i amerikansk regi fra Serena Hotel i Kabul etter terrorangrepet i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev fra utenriksråd Bjørn T. Grydeland til Ellen Hofsvang, som var samboer med avdøde Carsten Thomassen, fremkommer det at man vurderte evakuering i amerikansk regi av avdøde Carsten Thomassen, som ble drept i terrorangrepet i Kabul.

I brevet skriver Grydeland blant annet: "Det har for eksempel fremkommet at amerikansk medisinsk personell på stedet vurderte mulighet for evakuering i amerikansk regi."

Grydeland ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor ABC Nyheter, og viser til den åpne høringen som finner sted førstkommende torsdag.

Jonas Gahr Støre har i tiden etter terrorangrepet mot Serena Hotell i Kabul måttet svare på om Carsten Thomassens liv kunne vært reddet om han hadde kommet tidligere til sykehus. Gahr Støre har avvist dette.

Det har også vært knyttet stor usikkerhet hva som ble sagt mellom journalistene som befant seg sammen med Thomassen, og representanter fra Utenriksdepartementet som befant seg i kjelleren.

Torsdag 13. mars møter tre statsråder, to journalister og en ambassadør til åpen høring i Stortinget om hendelsene på Serena Hotel i Kabul i januar.

De som vil bli utsatt for spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen er Ap-statsrådene forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, utenriksminister Jonas Gahr Støre og justisminister Knut Storberget.

ABC Nyheter lyktes tirsdag ettermiddag ikke med å få noen medlemmer fra kontroll- og konstitusjonskomiteen i tale.

Personvernpolicy