Chelsea gjorde kort prosess

Chelseas Michael Ballack feirer scoringen mot Olympiakos. (Foto: AP Photo/Scanpix)<br><p> </p>
Chelseas Michael Ballack feirer scoringen mot Olympiakos. (Foto: AP Photo/Scanpix)
 

To tidlige mål fjernet spenningen da Chelsea ble tredje engelske lag i mesterligaens kvartfinale. Olympiakos ble slått 3-0 onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Ballack nikket Chelsea i ledelsen allerede i det sjette minuttet på Stamford Bridge, på innlegg fra Frank Lampard. De to byttet roller i det 25. minutt, da Antonios Nikopolidis måtte gi retur på Ballacks avslutning og Lampard doblet ledelsen.

Etter 0-0-kampen i Hellas hadde Chelsea dermed skaffet seg et avgjørende overtak. Laget dominerte stort, radet opp sjanser og økte ledelsen tidlig i annen omgang. Salomon Kalou scoret etter at både Didier Drogba og Ricardo Carvalho bommet på Lampards hjørnespark.

Olympiakos skapte ingenting før kvartfinalebilletten var utenfor rekkevidde. Chelsea slår følge med Manchester United og Arsenal som sikret avansement tirsdag. Neste uke skal Liverpool forsøke å sørge for at England får samtlige lag videre til kvartfinale, når laget tar med seg 2-0-ledelse til returkampen mot Inter.

Chelsea-keeper Petr Cech måtte kaste inn håndkleet før kampstart på grunn av en vond ankel, men Carlo Cudicini hoppet inn og holdt buret rent. Nærmest et trøstemål var gjestene da innbytter Fernando Belluschi traff tverrliggeren med et langskudd i det 83. minutt. (©NTB)

Fakta Mesterligaen fotball onsdag, åttedelsfinaler 2. kamp:

Chelsea (England) – Olympiakos (Hellas) 3-0 (2-0), sammenlagt 3-0

Mål: 1-0 Michael Ballack (5), 2-0 Frank Lampard (25), 3-0 Salomon Kalou (48).

37.721 tilskuere.

Real Madrid (Spania) – Roma (Italia) 1-2 (0-0), sammenlagt 2-4

Mål: 0-1 Taddei (73), 1-1 Raul (75), 1-2 Mirko Vucinic (90).

Rødt kort: Pepe (71), Real Madrid.

75.000 tilskuere.

Ekstraomganger spilles:

Porto (Portugal) – Schalke (Tyskland) 1-0 (0-0), sammenlagt 1-1

Mål: 1-0 Lisandro Lopez (86).

Rødt kort: Fucile (82), Porto.

45.316 tilskuere.

Spilt tirsdag: Barcelona (Spania) – Celtic (Skottland) 1-0 (sammenlagt 4-2), Manchester U. (England) – Lyon (Frankrike) 1-0 (sammenlagt 2-1), Milan (Italia) – Arsenal (England) 0-2 (sammenlagt 0-2), Sevilla (Spania) – Fenerbahçe (Tyrkia) 3-2 e.f. (sammenlagt 5-5, straffer 2-3).

Spilles tirsdag 11. mars: Inter (Italia) – Liverpool (England), første kamp 0-2.

Personvernpolicy