Barnehagepenger går ikke til barnehager

Norske kommuner bruker penger som var øremerket til barnehager til helt andre formål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 90 millioner kroner som skulle gå til drift av barnehager er brukt til and

Vegar SolhjellVegar Solhjell

re formål, viser en stikkprøvekontroll av 60 kommuner i 2006.

– Øremerkede midler skal ikke brukes til andre formål enn de er bevilget til. Vi kan ikke akseptere at kommunene bryter vilkårene for bruk av skjønnmidler til drift av barnehager, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Stikkprøven viste at 54 av de 60 kommunene som ble undersøkt, hadde brukt av barnehagepengene på andre områder. Kunnskapsdepartementet har nå bestemt å trekke tilbake 45 millioner kroner av skjønnsmidlene.

– Vi har valgt en strengere reaksjon i år enn i fjor, som var første gang kontrollopplegget ble gjennomført. Vi vil framover vurdere enda sterkere reaksjoner overfor kommuner som ikke bruker midlene etter forutsetningene, sier Solhjell. (©NTB)

Personvernpolicy