Kampen om 4. plassen hardner til

Liverpoolmanager Rafa Benitez tror laget er i stand til å kapre 4. plassen i Premier League. Men da må de slå Bolton i dag. (Foto: Scanpix)<p> </p>
Liverpoolmanager Rafa Benitez tror laget er i stand til å kapre 4. plassen i Premier League. Men da må de slå Bolton i dag. (Foto: Scanpix) 

I dag tilspisses kampen om å bli nummer fire i Premier League ytterligere. Liverpool og Everton spiller hver sin avgjørende kamp om den siste plassen som gir Champions League-kvalifisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når drøye to måneder gjenstår av Premier League-sesongen, skiller kun tre poeng de bitre rivalene i favør Everton. Men Liverpool har en hengekamp, mot West Ham på Anfield førstkommende onsdag. Kampen om 4. plassen, som gir Champions League-kvalifisering og adskillige millioner inn på konto, blir tettere og tettere, og nå har Liverpool-lagene fått selskap av Aston Villa.

Avgjørende poeng
Mens Villa gjorde en strålende innsats og ble frarøvet seieren på overtid mot et uvanlig svakt Arsenal-lag i går, gjør Liverpools to store fotballstoltheter opp om viktige poeng i dag. Storebror gjester Reebok Stadium og Bolton, Everton tar imot Portsmouth, som står med to strake 1-0-seire i ligaen.

Liverpool slo enkelt Bolton 4-0 i det omvendte oppgjøret, på Anfield i desember, etter storspill av Fernando Torres. På Reebok har derimot de røde slitt de siste sesongene. Siden 3-2-seieren høsten 2002 er det blitt to uavgjort og to tap i Boltons storstue.

Problemer
Klubben har de siste ukene vært affektert av kontinuerlige konflikter i styrerommet og spekulasjoner om oppkjøp. Frustrasjonen over å nok en gang mislykkes i ligaen har kommet til overflaten, noe klubbikonet Steven Gerrard var ute og kommenterte tidligere i uken. Kapteinen fikk støtte fra manager Rafa Benitez. Sesongen kan bare reddes – og knapt nok det, skal man tro enkelte – med Champions League-seier. Å klare 4. plassen er et minstekrav, som kan føre til Benitez’ avgang dersom det ikke oppnås. Da må Bolton slås.

- Vi har fire kamper på ti dager, fire veldig viktige kamper. Vi må vise at vi kan vinne flere kamper på rad. Jeg tror vi klarer det. Vi har erfaring med å klare det, sa Rafa Benitez til Liverpool Echo nylig.

Den omdiskuterte spanske manageren forsøkte også å berolige sin kaptein.

- Gerrard kan vinne Premier League her. Vi viser fremgang. Den eneste måten å vinne ligaen på er å vinne flere kamper på rad, uttalte Benitez.

Både Martin Skrtel, Xabi Alonso og Harry Kewell kan få sjansen fra start mot Bolton, etter å ha gjennomført reservelagskampen mot Manchester United i midtuken, skriver liverpool.no.

UEFA-cupsuksess og ligatrøbbel
Bolton på sin side gjør det stort i UEFA-cupen, der den spanske storklubben Atlético Madrid ble eliminert i forrige runde. Torsdag venter Sporting Lisboa.

I ligaen er det lite som minner om europacupklasse. Klubben er godt plantet i nedrykksstriden, à poeng med Birmingham som ligger på 18. plass. Sist ble det 1-4 for Blackburn.

Super-Torres
Skal Liverpool slås, må manager Gary Megson mane sine spillere til kamp – og til å stoppe Fernando Torres. Spanieren har gjort stor suksess i Liverpool, og står med 15 ligamål. Mot Middlesbrough forrige helg scoret stjernespissen hat-trick.

Megson har en tilnærmet skadefri tropp å plukke spillere fra.

Andre siden av parken
Liverpools nabo på den andre siden av parken, Everton, er i sterk form. 2-0 mot Manchester City forsterket håpet om Champions League-deltakelse neste år. Dagens motstander, Portsmouth, har sakket akterut etter sin glitrende sesonginnledning, men to strake ligaseire holder Harry Redknapps menn inne i kampen om UEFA-cupplass.

Everton møter knalltøff motstand i UEFA-cupen torsdag i den italienske seriefireren Fiorentina. Lillebror på Merseyside har klare ambisjoner om europacup også neste sesong.

- Det er klart at å kvalifisere oss til europacupspill neste sesong gjennom ligaplassering eller ved å vinne UEFA-cupen er vårt hovedmål, sier administrerende direktør Keith Wyness.

Europacupspill hensiktsmessig for ligaen
Manager David Moyes tror ikke europacupspill er negativt med tanke på slitasje, snarere tvert imot:

- Å ha 50 poeng på dette tidspunktet av sesongen er fantastisk, og vi må bygge videre på det. Spillerne blir bedre og bedre, og europacupspillet har hjulpet oss, mener den suksessrike manageren, som muligens må klare seg uten nøkkelspilleren Mikel Arteta. Midtbanegeneralen er i troppen, men er skadet og spiller neppe fra start.

Kvalitetsspisser

Portsmouth må se det beste av sine stjerneangripere Baros, Defoe og Kanu om det skal bli poeng på Goodison. Everton er bunnsolide i forsvar og har kun sluppet inn ett eneste mål de siste syv ligakampene.

På topp håper fansen på nye Yakubu-scoringer. Den tidligere Portsmouth-angriperen har funnet nettmaskene totalt 16 ganger denne sesongen, hvorav ti ganger i Premier League.

Nigerianeren kan fort bli avgjørende i den stadig tettere kampen om 4. plassen. Dagens to Premier League-oppgjør føyer seg i rekken av avgjørende kamper den kommende tiden. I Liverpool tåler ingen av partene å tape kampen om kvalifiseringsplassen til Champions League for den forhatte byrivalen.

De to Liverpool-klubbene møtes innbyrdes i ligaen på Anfield 30. mars.

Se høydepunktene på ABC TV

Les mer om Premier League på ABC Nyheter

Personvernpolicy