Thrilleravslutning i vente

Arsenals Nicklaus Bendtner feirer scoringen mot Aston Villa. (Foto: EPA/Scanpix)

Arsenal reddet poeng i siste sekund på en dårlig dag. Manchester United vant komfortabelt. Det går mot en ultraspennende avslutning av Premier League.

Arsenal, med svake 2-2 mot Birmingham i bagasjen fra forrige helg, tok imot et Aston Villa i form og med den viktige fjerdeplassen i sikte. To strake ligaseire hadde gitt Birmingham-laget en stor porsjon selvtillit. Det fikk Arsene Wengers menn merke.

Aggressive

For det var et aggressivt og godt Villa-lag som rystet ligalederen. Arsenals teknikere fikk liten tid på seg, og slet med å etablere trykk i første omgang. Da Theo Walcott og Philippe Senderos misbrukte hver sin kjempemulighet, tok Villa vare på sjansen.

Etter 27 minutter tok Villa ledelsen. Senderos var uheldig og satte klønete ballen i eget nett, etter en strålende prestasjon av Villa-angriper Gabriel Agbonlahor i forkant.

Agbonlahor var på hugget – i likhet med resten av Villa-laget, som kunne økt ledelsen. Kort tid før pause dundret Shaun Maloney til, men Arsenal-målvakt Manuel Almunia slo ballen i krysstolpen og ut.

Tamt og tannløst

Arsenal hadde sine muligheter, men hadde problemer med å trenge gjennom Villas forsvar. Fabregas & co. virket tidvis slitne, var tamme og brukte lang tid på å transportere ballen. Aston Villa la ned en heroisk innsats, fra Carson i målet til Carew og Agbonlahor på topp, og det så lenge ut til at det skulle holde til en sterk seier.

Helt til den unge dansken Nicklas Bendtner dukket opp.

Da Emmanuel Adebayor headet tilbake, var innbytteren sikker og satte ballen enkelt i nettmaskene – tre minutter på overtid. Dermed sikret londonerne det som kan bli et avgjørende poeng når det skal telles opp ved sesongslutt i mai.

Aston Villa klatret opp til 5. plass, ett poeng bak Everton, som i likhet med Liverpool spiller i morgen.

Lukter gull

I Manchester aner man den velkjente lukten av ligagull. Dagens komfortable United-triumf mot Fulham kortet ned avstanden til Arsenal, og ett fattig poeng skiller nå rivalene.

Sir Alex Ferguson la hodet på huggestabben ved å plassere Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney på benken fra start. Den rutinerte manageren hadde imidlertid ingenting å frykte. Stjernenes erstattere viste seg nok en gang pålitelige, og bekreftet bredden i troppen.

Oppskriftsmessig

Etter at Louis Saha misbrukte en stor sjanse i åpningsminuttene, skremte Fulham og Danny Murphy Manchester-delegasjonen på tribunen med en glitrende volley, men Edwin van der Sar vartet opp med en like glitrende redning. Derfra og inn gikk det meste på skinner for Manchester United.

Owen Hargreaves sendte gjestene i ledelsen etter et kvarter med sitt første mål for klubben. Et billig idømt frispark ble plassert hardt og presist i mål bak Antti Niemi.

Danny Murphy fikk en gigantisk sjanse til å utligne, men fra kort hold headet midtbanespilleren rett i klypene på van der Sar.

Et velregissert United-angrep sørget i stedet for at ledelsen ble doblet. En overlapp, et innlegg og en Ji-Sung Park-heading via tverrliggeren og i nettmaskene var nok til å avgjøre kampen.

Thrilleravslutning

Andre omgang ble en dans på roser for United, som lot Fulham styre spillet, uten at London-laget skapte for mange farligheter. 20 minutter før slutt løp Simon Davies ballen i eget mål og fastsatte sluttresultatet til 0-3. Brede Hangeland og Fulham synker lengre og lengre ned i nedrykksgjørmen. Avstanden opp til trygg plass er på seks poeng.

Uniteds seier tilspisser gullkampen ytterligere. Chelsea banket West Ham 4-0 på bortebane og er seks poeng bak ligalederen med én kamp mindre spilt. En meget spennende avslutning står på trappene når ti Premier League-runder gjenstår.