Stadig flere barn får hjernesvulst

Hjernesvulst er nå den hyppigste sykdomsårsaken til at barn dør. Siden 1970-tallet har det vært mer enn en dobling i antallet nye tilfeller av hjernesvulst i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble det registrert over 1000 nye tilfeller av hjernesvulst i Norge. 50 av dem som ble rammet, var barn. Aldersgruppen fra null til fire år er hardest rammet.

– Bare trafikkulykker tar flere unge liv enn hjernesvulst, sier overlege Tom Børge Johannesen ved Kreftregisteret og Radiumhospitalet til Adresseavisen.

Data fra Johannesens forskning på hjernesvulst ble presentert under den europeiske konferansen for hjernekirurger som åpnet i Trondheim lørdag. Overlegen mener utviklingen må overvåkes nøye.

– Vi ser det samme i de andre nordiske landene og i Storbritannia. Heldigvis har overlevelsesprosenten blant barn blitt mye høyere, i Norge er den over 70 prosent nå, sier Johannesen. (©NTB)

Illustrasjonsfoto: Flickr.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus