Ekspertips fra en TV-slave

Lucy Lui i Cashmere Mafia. (Foto: ABC)
Lucy Lui i Cashmere Mafia. (Foto: ABC)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En TV-gourmet forteller deg hva du bør se på i boksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En unge som spyr meg i øret (bokstavlig talt), vinterslapphet og en bunke med glossy dameblader har gjort TV-titting til nærmest en umulighet de siste ukene. Men jeg vet råd. Nøden lærer som kjent naken kvinne å finne alternativer. En selverklært TV-slave er brakt inn som eksperthjelp. Denne uken er skjermen sett fra en annen sofa.

Hege Molvik: Stolt TV-slave. (Foto: Privat)Hege Molvik: Stolt TV-slave. (Foto: Privat)

Hege Molvik har gått flere runder med seg selv. Nå er hun endelig klar til å stå fram som en ihuga seriefanatiker.

- Jeg er en TV-slave. For et par år siden ville jeg blitt steinet ut av det gode selskap for en slik uttalelse, og min egen higen etter kred ville aldri ha tillatt meg å si dette. Men i dag er tv og tv-serier en del av kulturen vår. Faktisk er det mest benyttede kulturtilbudet vi har, sier Hege stolt.

Hun innrømmer at de siste måneders streik i Hollywood har tæret på. Heges raffinerte TV-vaner gjør at hun ikke sløver foran såkalt «flyt»-TV sammen med bermen. Enten kjøper hun hele serien på DVD eller så laster hun ned via nettet. Dermed ligger hun langt foran oss vanlige dødelige i TV-løypa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom vi skal tro skjerm-gourmeten Hege er dette serier å se opp for i kommende måneder:

Flight of the Conchords:

Handler om to unge menn fra New Zealand som prøver å slå gjennom som band i New York. Jemaine Clement og Bret McKenzie har skapt et musikalsk komediedrama. Det er naivt, uskyldig, morsomt, rørende, sjarmerende og særdeles underholdende. Musikken fra serien, som lages og fremføres av Jemaine og Bret, er en naturlig del av serien, og er med å vise oss deres opplevelse av å være ung, lovende og fattig New Zealander i New York. Serien vises nå på Canal+, og jeg håper at NRK3 plukker dette opp snarest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Tudors

Kommer snart på NRK1. Handler om Henrik den 8. og hans hoff, Henry VIII spilt av nydelige og arrogante Jonathan Rhys Meyers («Bend it like Beckham»-Alexander). Dette er «historisk» drama fra Tudortiden, men i tråd med dagens tendenser, så blir vi presentert for komplette mennesker som både er ufyselige og elskelige. Mye av kritikken på nettet går på at serien ikke historisk nøyaktig, men som drama fungerer det utmerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lipstick Jungle og Cashmere mafia

En gavepakke til alle som elsket Sex & The City. Lipstick Jungle er laget av Candace Bushnell, som sammen med Darren Star skapte serien med Carrie & Co. Jeg har bare sett pilotene, og går så klart for Cashmere Mafia med Lucy Lui. Men begge seriene er velskrevet, med voksne og modne karakterene.

Sarah Silverman Show

Handler om en sprø (muligens bipolar), arbeidsledig kvinne i 30 årene som oppfører seg mer eller mindre som et barn. Det er fresh, orginalt og hysterisk morsomt, og heldigvis fri for kvalmende latter på boks. Vises på SVT1 onsdag kveld.

Skins

Ble vist på NRK2 for et par år siden, men kommer endelig andre sesong på britiske skjermer. Skins handler om seks forskjellige middelklasse-ungdommer, festing, dop og det de går gjennom. Den er skarp, smart, overbevisende og fanger deg fra første stund. Britene har mistet litt av fortrinnet de hadde for et par år siden, men jeg håper at Skins betyr at de slipper nye krefter til i England også. Vis dere ansvarlige NRK og gi oss Skins!