Bombetrussel mot norsk ambassade

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske ambassaden i Afghanistan er stengt på grunn av en bombetrussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kabul/Oslo (NTB-Arne Børcke): Presserådgiver Kristin Melsom i Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at ambassaden har mottatt en trussel, men hun vil ikke gi nærmere opplysninger om hva trusselen går ut på. Det melder Dagbladet.no.

Hun vil heller ikke si når trusselen ble fremsatt og gjennom hvilke kanaler.

– Jeg kan bare si at vi tar dette alvorlig og at vi jobber med å verifisere trusselen og at vi derfor har satt i gang sikkerhetstiltak, sier Melsom.

Kommenterer ikke

Trusselen ble kjent da ambassadens militærrådgiver søndag sendte ut en e-post til alle nordmenn i Afghanistan om at ambassaden er stengt inntil videre på grunn av «informasjon om en mulig trussel», skriver dagbladet.no.

Melsom vil overfor NTB ikke kommentere om ambassadens ansatte er evakuert. Hun vil heller ikke si noe om hvilke sikkerhetstiltak som er satt i gang, eller hvor lenge UD regner med at ambassaden vil være stengt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Truet før

Det er ikke første gangen ambassaden i Kabul har mottatt trusler. Sist gang var 22. januar, men den gangen valgte ambassaden å ikke stenge.

Norges ambassade ble også nevnt spesielt i en terrortrussel som kom i forkant av terrorangrepet mot Hotel Serena 14. januar, der seks personer ble drept, inkludert Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen.

I denne trusselen nevnes den norske ambassaden sammen med tre-fire andre ambassader, tre hoteller og et par afghanske institusjoner i Kabul, skriver dagbladet.no.

Kristin Melsom vil overfor NTB ikke redegjøre for hvorfor dagens søndagens trussel har blitt vurdert som mer alvorlig enn de tidligere truslene.

– Jeg vil ikke gå inn på de truslene som er mottatt tidligere, men vi tar i hvert fall situasjonen alvorlig nå, og har satt i gang de tiltak vi mener er nødvendige, sier hun. (©NTB)