Siktet etter dødsfallet i Bjugn

Politiet arbeidet tirsdag fortsatt på åstedet i Bjugn, der en mann i 60-årene ble funnet død dagen før. Tirsdag opplyste politiet at to personer er siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med dødsfallet. Foto: Scanpix.
Politiet arbeidet tirsdag fortsatt på åstedet i Bjugn, der en mann i 60-årene ble funnet død dagen før. Tirsdag opplyste politiet at to personer er siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med dødsfallet. Foto: Scanpix.

To menn ble tirsdag siktet for legemsbeskadigelse etter at en mann mandag ble funnet død i Bjugn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Botngård (NTB-Skjalg Fremo): Mannen er trolig blitt utsatt for vold, mener politiet.

Det var den 62 år gamle Ole Oskar Indstrand som mandag ettermiddag ble funnet død i sin leilighet i Botngård i Bjugn i Sør-Trøndelag. Funn på åstedet, samt opplysninger som er kommet fram om de siktede, er bakgrunnen for siktelsen.

- Det vil bli vurdert om de to som er siktet skal framstilles for varetekt onsdag, opplyste lensmann Rune Halvorsen i Ørland og Bjugn på en pressekonferanse i Bjugn tirsdag ettermiddag.

Halvorsen opplyste videre at det kan være ting som tyder på at mannen har vært utsatt for vold.

- Fortsatt er det mye uklart når det gjelder hvordan mannen døde, samt andre omstendigheter rundt dødsfallet, forklarte lensmannen.

Obduksjonsrapport
Politiet hadde håpet at de kunne legge fram en foreløpig obduksjonsrapport tirsdag kveld, men denne blir trolig ikke klar før tidligst onsdag.

Politiadvokat Marianne Høyer i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyste på pressekonferansen at politiet vil vurdere siktelsen mot de to mennene når obduksjonsrapporten foreligger.

Politiet presiserer at det fortsatt er tidlig i etterforskningen. Ved 13-tiden tirsdag kunne politiet fortsatt ikke gå ut med navn eller nøyaktig alder på avdøde.

På pressekonferansen opplyste politiet at det er en viss tilknytning mellom de to siktede og avdøde, men ville ikke gå nærmere inn på hva slags tilknytning det er snakk om. Det var dessuten blitt nevnt at avdøde var rullestolbruker, men politiet opplyste at dette ikke stemmer.

Vitneavhør
Politiet har innledet stor etterforskning i saken. Fram til tirsdag ettermiddag var 15-20 vitner blitt avhørt, og fortsatt gjenstår det mange vitneavhør.

Det var klokken 16.20 mandag at politiet fikk melding om funnet av den døde mannen. En person var innom leiligheten og fant avdøde. Politiet ville tirsdag ikke kommentere om det var en av de siktede som hadde meldt fra.

Området rundt leiligheten ble avsperret mandag etter at politiet var blitt varslet om saken, og kriminalteknikere startet undersøkelser på stedet.

Ifølge politiet er det uklart når mannen døde, men antar at det må ha skjedd i løpet av de siste 24 timene før han ble funnet.

Tirsdag ettermiddag var to boliger i Røymyrveien i Botngård avsperret av politiet. Kriminalteknikere holdt da på med undersøkelser i den ene av disse to boligene.

De to boligene ligger nesten side ved side. Det er ett hus mellom dem. (©NTB)

Personvernpolicy