Firerbanden klare med nytt låtmateriale

Etter 15 år i dvale har originalbesetningen til Gang Of Four vært i studio for å spille inn nytt låtmateriale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbake på plate etter mange årTilbake på plate etter mange år

Leeds-bandet Gang Of Four har vært i gitarist Andy Gills studio i London for å spille inn sine første nye låter siden 1995. Nå er de i ferd med å avslutte arbeidet på det nye albumet, som de gir ut selv senere i år.

Gjør alt selv
- Vi gjør hva et band skal og bør gjøre for tiden: Vi skriver. Denne gangen har vi ikke noe selskap i ryggen, ingen rådgivning fra A&R- eller markedsavdeling, forklarer bassist Dave Allen til bransjemagasinet Billboard.

- Vi kan komme til å lansere den første singelen, eller kanskje fire låter, gratis for nedlasting over Internett, eller på vinyl, eventuelt begge deler, bare for å se hvordan markedet tar imot oss nå. Vi forsøker å styrke grunnlaget vårt, men vet godt at vi må forholde oss til en enorm gruppe av eldre og nyere fans, avslører han videre.

Trommeslager Hugo Burnham har ikke vært med gjennom hele prosessen på grunn av dårlig helse.

- Hugo er involvert på noen områder, men det er av en personlig karakter som vi vil kommentere nærmere siden, legger han til.

Betydelig inspirasjonskilde
Den originale utgaven av Gang Of Four besto (og består) av: Andy Gill på gitar, Hugo Burnham på trommer, Dave Allen på bass og Jon King på vokal. Bandet, som ble etablert i leeds i England i 1977, har vært en stor inspirasjonskilde til senere band som The Rapture, Radio 4, Franz Ferdinand og Bloc Party, som alle har tilnærmet seg et lignende funky new wave-uttrykk. Debutalbumet «Entertaimnent!» Fra 1979 er ansett å være en klassiker innenfor sitt segment. Bandet spilt i Norge, blant annet i Bergen, så sent som i fjor.Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy