Meny

Ekstalibaner: – Støre kunne blitt gissel

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (th) og følget er her i ferd med å bli evakuert fra hotellet til den norske militærleiren på flyplassen i Kabul etter terrorangrepet mot han på Serena Hotel i Kabul. Bildet er ikke fra åstedet hvor Dagbladets Carsten Thomassen ble drept. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kunne blitt tatt som gissel i angrepet mot Serena Hotel i Kabul, der Dagbladets journalist Carsten Thomassen ble drept. Politifolk var innblandet i angrepet, sie

Kabul (NTB): Waheed Mozhdah (52) sier ifølge Dagbladets nettsider at angrepet mot Serena ikke var en selvmordsaksjon, men et regelrett kommandoangrep. Mozhdah er kjent som kommentator på afghansk fjernsyn.

– Aksjonen var en stor suksess for Taliban, men det gikk overraskende lett. De ville ha prøvd å gjøre mer hvis de hadde skjønt hvor dårlig vaktholdet var, sier Mozhdah, som tror Taliban ønsket å vise at ingen steder i Afghanistan er trygge for gruppens angrep.

– Hadde Taliban visst hvor enkelt angrepet ville bli, kunne Støre blitt tatt som gissel, framholder 52-åringen. Han mener afghanske myndigheter forsøker å skjule at politifolk var innblandet i angrepet.

Ifølge Waheed Mozhdah foreligger det meldinger om at en av angriperne jobbet i politiet, og at gjerningsmennene kom til hotellet i en politibil. Men dette er blitt dysset ned av Afghanistans etterretningspoliti og andre myndigheter, sier han ifølge dagbladet.no søndag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus