Meny

Syntetisk liv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske forskere har kommet et langt skritt videre i arbeidet med å skape en form for syntetisk liv. Hele genomet til en bakterie er satt sammen på kunstig vis i et laboratorium.

Genomet er en form for kode som viser sammensetningen av arvestoff i organismer. Gjennombruddet i arbeidet med å gjenskape denne koden for en utvalgt bakterie er beskrevet i nyeste utgave av det amerikanske vitenskapstidsskriftet Science.

Vitenskapsfolkene ved J. Craig Ventner-instituttet i delstaten Maryland håper at de ved hjelp av genteknikk skal gjøre det mulig å lage organismer som kan produsere renere former for drivstoff. Dette kan bidra til å redusere utslippene av CO2 til atmosfæren.

– Vi må skille mellom syntetisk liv og kunstig liv. Syntetisk liv betyr at vi omkonstruerer kromosomene i cellene, vi skaper ikke helt nye og kunstige former for liv, understreker Dr. Hamilton Smith overfor den britiske rikskringkastingen BBC.

Smith er en av forskerne bak studien som er beskrevet i Science. Studien kan komme til å skape ny debatt om de etiske sidene ved «kunstige livsformer», selv om Hamilton Smith understreker at det ikke er dette han og hans kolleger har arbeidet med. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus