Støre bekymret over utviklingen på Gazastripen

Foto: Lars Harald J. Kristiansen / SCANPIX.<br><p> </p>
Foto: Lars Harald J. Kristiansen / SCANPIX.
 

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er bekymret over utviklingen på Gazastripen etter at Israel har stengt grenseovergangene og blokkert forsyninger av drivstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener at de tiltak som israelske myndigheter nå har iverksatt overfor befolkningen i Gaza, er uakseptable og samtidig kontraproduktive, sier Støre i en uttalelse.

Han er også bekymret for den økende voldsspiralen på Gazastripen den siste tiden.

- Gjentatte rakettangrep mot Israel fra militante palestinske grupper og påfølgende israelske motreaksjoner forverrer en allerede svært vanskelig situasjon for sivilbefolkningen, sier statsråden fra Arbeiderpartiet.

Utenriksministeren understreker at Norge fordømmer de stadige rakettangrepene mot Israel, og at Israel har rett til å forsvare seg og til å beskytte sin egen befolkning.

Samtidig oppfordrer han Israel til å vise tilbakeholdenhet og fremholder at Israel må avstå fra handlinger som kan stride mot folkeretten.

- Israel må sikre fri innførsel av livsnødvendig humanitær hjelp og varer til Gaza. Samtidig vil jeg oppfordre partene til å aktivt å arbeide for å finne en politisk løsning på denne vanskelige situasjonen, sier Støre. (©NTB)

Les også:

- Kan gå tom for medisiner

Se video

Personvernpolicy