Meny

Nokas-enken tilgir Schumann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enken etter politimannen Arne Sigve Klungland føler ikke bitterhet overfor mannens drapsmann. Etter at hun besøkte NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann i fengselet har hun tilgitt ham.

Søndag kveld stilte Aslaug Klungland opp i Gand kirke i Sandnes for å snakke om hva tilgivelse har betydd for å finne ny livskvalitet etter at ektemannen ble skutt og drept under NOKAS-ranet i april 2004.

Klungland fortalte en fullsatt kirke hvordan hun med prest til stede møtte mannens drapsmann på cella.

– Jeg var spent før dette møtet. Hva som skjedde, vil jeg ikke si noe nærmere om. Men da jeg kom ut igjen, vendte jeg ansiktet mot himmelen og tenkte: Jeg ønsker ikke hevn. Jeg kjenner ingen bitterhet. Jeg tilgir, fortalte Klungland, ifølge Stavanger Aftenblad.

Klungland mener hun kan tilgi fordi hun selv har opplevd å bli tilgitt:

– Jeg kan ikke unnskylde ranerne. Det som er galt, er galt. Men jeg kan tilgi, slik jeg selv er blitt tilgitt. Vi er alle skyldige og trenger Guds tilgivelse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus