Likfunn i hagen er identifisert som Butt

Politiet i Stavanger bekreftet lørdag at den døde personen de fant ved boligen ( bildet) til den drapssiktede svogeren er Zahid Mahmood Butt. Foto: Scanpix.
Politiet i Stavanger bekreftet lørdag at den døde personen de fant ved boligen ( bildet) til den drapssiktede svogeren er Zahid Mahmood Butt. Foto: Scanpix.

Liket som onsdag ble funnet i hagen til den drapssiktede svogeren, er identifisert som den forsvunnede Zahid Mahmood Butt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt bekrefter dette overfor Aftenbladet.no.

De tre døtrene er varslet om at det var faren som ble funnet død. Norskpakistanske Zahid Mahmood Butt (54) ble sist observert i Stavanger i fjor sommer.

DNA-testing
Liket skulle bringes inn for identifisering ved DNA-testing, noe som ville ta flere dager, men politiet fant andre midler.

- Sikker identitet forelå fredag kveld, opplyser Rossebø til Aftenbladet.no.

Allerede fredag opplyste politiet at de mente det var mest sannsynlig at det var den savnede Butt som var funnet nedgravd på eiendommen til svogeren.

Så langt er tre personer siktet for drap eller medvirkning til drap på Zahid Mahmood Butt (54), som ikke er sett siden 9. juli i fjor.

De tre er Butts svoger (57) og niese (33), begge bosatt i Stavanger, og en mannlig slektning av disse som er i 40-årene og bosatt i Spania. Svogeren og niesen ble pågrepet og siktet 18. september i fjor, mens den tredje fikk status som siktet i november. Han er nå etterlyst av Interpol.

Lånte DVD-er
Etter funnet av det uidentifiserte liket onsdag mener politiet saken mot de tre er betydelig styrket. Politiadvokat Arvid Malde bekrefter overfor NTB fredag at politiet vurderer å reise til Spania, men avviser at de har lokalisert mannen.

- Vi har ikke fått inn noen nye opplysninger om hvor den siktede befinner seg. Om vi drar dit, blir det blant annet for å få etablert et velfungerende samarbeid med de lokale myndighetene der, sier Malde.

De to som sitter isolert i varetekt i Norge har ikke erkjent straffskyld. Til tross for at politiet har påvist flere uoverensstemmelser i opplysningene de har gitt, tviholder de på forklaringene sine.

Alle de tre siktede har blant annet bekreftet at nevøen fra Spania var på besøk i tidsrommet rundt Butts forsvinning, men framholder at han reiste hjem mandag 9. juli - uten å ha møtt Butt mens han var i Stavanger.

Politiet har imidlertid bekreftet overfor Rogalands Avis at de har sikre vitneobservasjoner fra tirsdag 10. juli. Da skal niesen ha lånt pakistanske DVD-er på biblioteket og sagt at de var til fetteren som var på besøk hos dem. (©NTB)

Personvernpolicy