Thomassens båre til Gardermoen klokken 20

Flyet som skal hente den drepte Dagblad-journalisten Carsten Thomassen, lander etter planen på Gardermoen torsdag klokken 20. Den sårede UD-medarbeideren er også ventet hjem torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får NTB opplyst i Utenriksdepartementet. Flyet med Thomassens båre ble forsinket på grunn av snøværet i Kabul onsdag. Først torsdag formiddag norsk tid landet det på den internasjonale flyplassen i Afghanistans hovedstad. Ifølge UD regner man med at det vil ankomme Gardermoen mellom klokken 19 og 21, etter planen klokken 20.

Etter at flyet har landet er det planlagt en kort seremoni for den drepte journalisten. Seremonien vil finne sted i hangaren på den militære fyllplassen.

Ambulansefly

Kommunikasjonssjef Anne Lene Dale Sandsten i UD opplyser til NTB at også den sårede UD-medarbeideren skal fraktes hjem til Norge torsdag kveld.

– Vi arbeider med at det skal gå et ambulansefly senere i ettermiddag, sier Dale Sandsten.

Hun opplyser at det ikke er noe nytt om tilstanden til den skadde medarbeideren. Men tilstanden er altså såpass bra at han skal kunne fraktes med fly hjem til Norge allerede torsdag.

– Jeg har ikke vært på sykehuset ennå i dag, men har heller ikke hørt noe nytt. Avtalen med legene er at ingen nyheter er gode nyheter, sier Sandsten

Tett snødrev

Transportflyet som skal hente Thomassen hjem, tok av fra Gardermoen militære flyplass klokken 20.50 tirsdag kveld.

Dagblad-journalist Tore Gjerstad og fotograf Jacques Hvistendahl, som begge har arbeidet svært tett med Carsten Thomassen, er med flyet som etter den opprinnelige planen skulle ha returnert til Gardermoen allerede onsdag i 18-tiden. (©NTB)

Personvernpolicy