Tilliten til Gro er svekket

Annenhver innbygger her i landet har fått svekket tillit til Gro Harlem Brundtland etter skattesaken, viser en meningsmåling som InFact har gjort for VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 49 prosent av de spurte sier de har fått svekket tillit. Særlig er det de eldre som nå har fått svekket tillit til henne, skriver VG.

To av fem spurte, eller 43 prosent, har fått svekket tilliten til Arbeiderpartiet etter måten skatte- og sykehussaken har blitt håndtert på.

– Jeg registrerer dette og tar målingen selvsagt på alvor. Men jeg mener selv at vi har vært tydelig i vår behandling av saken. Jeg kan ikke forstå at vi kunne ha gjort noe på en annen måte, sier partisekretær Martin Kolberg i Ap.

Undersøkelsen ble gjennomført før Gro tirsdag gjorde det kjent at hun selv vil betale for sine to hofteoperasjoner ved Ullevål universitetssykehus og Lovisenberg sykehus. Utgiftene er beregnet til rundt 100.000 kroner totalt.

Ifølge målingen mener 47 prosent at Gro bør ta regningen selv.

– Jeg er glad for at Gro har tatt sine beslutninger. Disse er helt i tråd med vår holdning om at reglene må følges. Jeg respekterer likevel synspunktene i VGs måling, men jeg forstår dem ikke, sier Kolberg.

Gro ønsker ikke å kommentere målingen.

Personvernpolicy