Fire uker for drapssiktede i Søndre Land

Tre personer er arrestert og sikter for drap eller medvirkning til drap etter at en mann er funnet drept i denne låven i Søndre Land i Oppland fredag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX<p> </p>
Tre personer er arrestert og sikter for drap eller medvirkning til drap etter at en mann er funnet drept i denne låven i Søndre Land i Oppland fredag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX 

To av de siktede etter drapet på en mann i 30-årene i Søndre Land i Oppland er varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjøvik/Oslo (NTB-Øyvind Nyborg): Låven ved gården der mannen i 30-årene ble funnet drept fredag er sperret av og politifolk holder vakt utenfor. Teknikere fra Kripos fortsetter arbeidet lørdag med å finne spor etter drapet som skjedde i romjulen. Politiet vil ikke kommentere opplysningen om at mannen ble skutt i hodet.

– Vi har en formening om hvordan drapet skjedde, men vil ikke svare på det før vi har gjort flere undersøkelser, sier politiinspektør Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt i NTB.

Politiet har varslet pårørende.

– Den drepte vil bli endelig identifisert i løpet av ettermiddagen eller kvelden, og vil bli sendt til obduksjon på mandag, sier Myhre.

Varetekt

To menn og en kvinne som bor på gården er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drapet. De to mennene, en 30-åring og en 33-åring, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker. Det er i tråd med det politiet ba om. Mennene vil bli overført til et fengsel i løpet av dagen, ifølge 33-åringens advokat.

– Min klient samtykket til fengsling fordi han vil at politiet skal få anledning til å kontrollere de opplysningene han har gitt i avhør i går kveld og i natt. Det vil styrke hans troverdighet, sier advokat Johnny Veum til NTB.

Kvinnen samtykket ikke, og vil bli framstilt for to ukers varetektsfengsling mandag. Både hun og 30-åringen vil bli avhørt i løpet av lørdag, opplyser politiet til NTB.

Nekter for drapet

De tre siktede leier stedet, og driver med oppdrett av rottweilere. De tre har vært i politiets søkelys for vinnings- og narkotikaforbrytelser i lang tid. 33-åringen er også domfelt for både vinnings- og narkotikakriminalitet, bekrefter advokaten hans overfor NTB. Det var nettopp i en sak om vinningsforbrytelser som gjorde at politiet kom på sporet av drapet og rykket ut til småbruket.

Alle de tre siktede benekter derimot å ha hatt noe med drapet å gjøre. Politiet vil heller ikke ut med et mulig drapsmotiv.

– Vi vil ikke si noe om hva slags relasjon de tre har til den drepte. Det er gjenstand for etterforskning, sier politiinspektør Myhre på Gjøvik til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy