Meny

Hevder de bare brukte fyrverkeri

Hevder de bare brukte fyrverkeri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mennene som ble skadd i fyrverkerieksplosjonen i Lund i Rogaland søndag ettermiddag, hevder vennegjengen ikke brukte annet enn fyrverkeri da de mekket bomben.

– Jeg ser på nettet at politiet tror det er brukt dynamitt. Det er «bullshit». Vi brukte bare vanlig fyrverkeri, sier mannen til Dagbladet.

Til sammen fem personer i alderen 17 til 26 år var inne huset da fyrverkeriet eksploderte. En 24-åring ble alvorlig brannskadd, mens den 26 år gamle huseieren fikk alvorlige skader i beinet. Leger på Stavanger universitetssjukehus jobbet natt til mandag med å redde beinet hans.

Alle de tre andre ble sendt til legevakten i Egersund med lettere skader.

Les også: Eksplosjon flyttet hus

Varabrannsjef og operativ leder av brannvesenet i Lund, John Skåland, var en av de første som kom til stedet. Hans umiddelbare inntrykk søndag var at eksplosjonen skyldtes langt sterkere eksplosiver enn fyrverkeri. Hele huset ble flyttet på grunnmuren.

– Selv om det er mye fyrverkeri i kjelleren, tyder skadene på huset på så store krefter at det er veldig sannsynlig at det er brukt dynamitt, sa Skåland til NTB søndag kveld.

Både politi og brannvesen mener det er utrolig at de fem unge mennene ikke ble langt mer alvorlig skadd. De var alene i huset da eksplosjonen skjedde.

– Da jeg kom til huset, lå en mann hardt skadd på plenen utenfor. Han kan ha blitt kastet ut av huset i eksplosjonen og var i livsfare mens det fortsatt var fare for nye eksplosjoner. Det første som møtte oss da vi lukket opp døra, var en blodig mann som gikk forvirret omkring. Det er helt utrolig at dette gikk så bra, sa Skåland.

Politiet beslagla så sent som fredag kveld en mindre mengde dynamitt i en bil i det samme området. Politiadvokat Tor Arvid Bruskeland i Rogaland politidistrikt sier til NTB at det ikke er noen åpenbar sammenheng mellom beslaget og søndagens eksplosjon, men sier det er naturlig å se nærmere på de to sakene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus