Meny

Trippeldrapsdømt anker ikke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trippeldrapsdømte Shahzad Khan anker ikke dommen på 21 års fengsel for drapene på sine tre søstre på Kalbakken i Oslo i fjor.

Oslo tingrett mente det ikke var grunnlag for å idømme den 31 år gamle mannen forvaring da dommen falt den 13. desember. Den mente derimot at det ikke var noen formildende omstendigheter da søstrene på 13, 24 og 27 år ble hogget ned med øks og drept den 1. oktober i fjor. Derfor ble broren dømt til lovens strengeste straff for drapene.

Da dommen falt tok han betenkningstid, men da fristen gikk ut fredag hadde han bestemt at han ikke vil anke avgjørelsen fra tingretten.

– Han har valgt å ikke gå videre med saken. Rettssaken var en sterk påkjenning for ham og han ønsker ikke å gå gjennom enda en runde i retten, sier advokat Frode Sulland som har forsvart 31-åringen, til NTB.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen vil la Riksadvokaten avgjøre om dommen fra tingretten skal ankes videre til lagmannsretten. Ifølge påtalemyndigheten er det fare for at Khan kan komme til å begå nye drap i framtiden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus