Chelsea og Villa anker hvert sitt kort

Aston Villa-spillere omringer dommeren etter at Zat Knight får rødt kort under kampen mot Chelsea andre juledag. (Foto: AP/Scanpix)

Chelsea og Aston Villa vil anke hvert sitt røde kort fra fyrverkerikampen annen juledag.

Kampen endte 4-4, men det er ikke målfesten som har fått mest oppmerksomhet i ettertid.

Først ble Villas Zat Knight utvist like før hvilen. Knight felte Michael Ballack, og dommer Phil Down blåste straffe og delte ut rødt kort.

– Villa har anket Zat Knights diskutable røde kort mot Chelsea, skriver klubben på sine hjemmesider torsdag.

De er dermed nesten ett døgn senere ute enn motstanderlaget i kampen. Chelsea sendte nemlig av gårde en anke på det røde kortet Ashley Cole pådro seg på overtid av kampen. Cole reddet ballen på streken, tilsynelatende med hånden, og ble utvist.

Villa utlignet på det påfølgende straffesparket. Ti minutter før Cole fikk se det røde kortet, ble også Chelseas Ricardo Carvalho utvist.

Boxing Day-oppgjøret endte altså med åtte mål, to klager, fem gule- og tre røde kort.

John Carew spilte 78 minutter for Villa, uten verken å score eller pådra seg kort. (©NTB)