Bevilger millioner til snegle-kamp

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

I ekspressfart settes det i gang en «Nasjonal dugnad mot iberiaskogsneglen». Hittil er det bevilget 3 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bioforsk plantehelse og Mattilsynet har fått i oppdrag å lage en handlingsplan som skal være ferdig i løpet av januar.

Det er Landbruks- og matdepartementet som har gitt oppdraget. Det er stilt 3 millioner kroner til rådighet for en prosjektgruppe som skal forsøke å bekjempe denne sterkt uønskede sneglearten.

Det latinske navnet på sneglen er Arion lusitanicus. Noen kaller den brunsnegl, og i mediene er den ofte omtalt som «mordersnegl», på grunn av brutal framferd mot andre snegler og stor appetitt på blomster og grønnsaksplanter. Den ble påvist i Norge første gang i 1988.

Representanter for Det Norske Hageselskap og Norsk Gartnerforbund blir med i prosjektgruppen som skal lede den nasjonale dugnaden.

Mattilsynet har nylig sendt brev til en rekke organisasjoner, landbruksavdelingene hos alle landets fylkesmenn, og flere andre offentlige instanser for å etablere en referansegruppe som skal bidra med råd og informasjon i kampen mot sneglen.

Av brevet fra Mattilsynet går det fram at handlingsplanen blant annet vil omfatte utprøving av nye plantevernmidler, økt tilsynsarbeid, informasjonsarbeid og kursvirksomhet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus