Aper angrep svenske barn

En turist sitter med aper på «Monkey Island» i Thailand. Foto: Reuters/Nir Elias.<br><p> </p>
En turist sitter med aper på «Monkey Island» i Thailand. Foto: Reuters/Nir Elias.
 

Seks svensker, deriblant to barn, ble angrepet av aper på båttur i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks svenskene, to av dem barn, er på ferie i Thailand. Mens gruppen var på en populær båttur ved Phi-Phi Island gikk de i land på en øy som er kjent for sine mange aper, melder Aftonbladet.se.

Mens de var på øya gikk en gruppe sinte aper til angrep, og bet og slet så mye i svenskene at de etterpå måtte få rabiesvaksine. Nå advarer svenske leger mot lignende utflukter.

Øyen turen gikk til kalles for «Monkey Island». Turistene har for vane å mate apene i strandkanten. Men denne gang brydde ikke apene seg om maten, men gikk direkte til angrep på svenskene.

Etter angrepet, som førte til en rekke store sår på de angrepne turistene, ble svenskene oppfordret til å få rabiesvaksine av reiselederne på stedet. Det gjorde de ikke før de kom hjem til Sverige.

- De har nå fått rabiesvaksine. Vi har ikke konstatert noen smitte, sier smittevernslege Mats Erntell til Aftonbladet.se.

Det er ifølge smittevernslegen ikke uvanlig at aper angriper mennesker når de blir sultne. Nå advarer det svenske smittevernskontoret turister som skal til Thailand mot å mate aper på ferien.

- Vi vil advare mot denne typen turer, siden det stadig kommer meldinger om turister som blir bitt. Hvis man skulle bli utsatt for dette, er det veldig viktig at man drar på et sykehus for å få vaksine, sier Erntell.

Til tross for at man nå advarer reisende er det ingenting som tyder på at akkurat disse apene var smittet av rabies.

- Dyrebitt som skjer utenlands fører alltid til at vi vaksinerer de utsatte, sier Erntell.

Rabies er en virussykdom som utvikler seg sakte. Fra viruset kommer inn i kroppen begynner det sin reise opp mot hjernen. Hvis man får vaksine i tide blir man aldri syk, men hvis sykdommen skulle bryte ut er den hundre prosent dødelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus