Grunnstøtt russisk tråler trukket av grunn

Grunnstøtt russisk tråler trukket av grunn
Grunnstøtt russisk tråler trukket av grunn

Kystvaktskipet KV Senja trakk søndag ettermiddag. den russiske tråleren Amerloq av grunn vest for Bjørnøya i Barentshavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnstøtte
Den russiske tråleren Amerloq som grunnstøtte ved Bjørnøya litt etter klokken fem søndag morgen, ble trukket av grunn under vanskelige værforhold i ettermiddag. Foto: Kystvakten / SCANPIX HANDOUT

Ingen personer ble skadd i forbindelse med grunnstøtingen.

– Tråleren sto på sandbunn og ble trukket av ved høyvann klokken 14. Den var avhengig av høyvann for å komme seg av sandbunnen og kjørte videre for egen maskin, sier redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Ifølge Kystvakten skal det ikke være synlige skader på skrog eller maskineri, men dykkere vil mandag undersøke skroget for å forsikre seg om at fartøyet ikke utgjør noen risiko.

Det var 24 personer om bord i tråleren, som gikk på grunn ved for Bjørnøya tidlig søndag morgen. Hovedredningssentralen fikk melding om grunnstøtingen litt over klokken 5.

Grunnstøtingen blir av HRS karakterisert som udramatisk, og det ble ikke funnet spor av forurensning eller lekkasje. Ingen av de 24 i mannskapet om bord ble skadd.

Kystvakten opplyser at det var vanskelige vind- og strømforhold i området, noe som gjorde at det måtte to forsøk til for å få skipet av grunn. (©NTB)