Nyttig vekker for Lillestrøm?

Lillestrøms medaljehåp ble knust, men Tom Nordlie håper at 1-1 mot Sandefjord var en vekker før cupfinalen mot Haugesund.

Lillestrøm (NTB): - Som Sandefjord har vært den siste tiden, tror jeg de og Haugesund holder omtrent samme standard. Da kan dette være en nyttig tankevekker. Folk har trodd at det bare er å sette fram skoa og vinne cupfinalen, sa LSK-treneren.

Neste helg spiller Lillestrøm for sin første tittel siden seriegullet i 1989, og den første NM-pokalen siden 1985. Da får det være at klubben med uten seriemedaljer for sjette år på rad. Siden hjelpen uteble, ville heller ikke seier vært nok lørdag.

- Jeg tenkte mest på cupfinalen mot slutten. Vi hadde en plan om å spille 2-3-5 om vi måtte vinne, men resultatene fra de andre kampene gjorde at jeg ikke beordret det. Jeg kommanderte heller ikke fram keeper. Vi ville ikke ha røde kort i en kontringssituasjon, sa Nordlie.

Etter kampslutt dyttet han Olivier Occean og Bjørn Helge Riise bort fra en krangel med motspillere, av samme grunn.

- Jeg tenkte cupfinale. Vi har hatt 19 karantener på 26 seriekamper. Jeg vil ikke miste noen til cupfinalen.

Brøler
Sandefjord kom til Åråsen med ni strake serietap bak seg, og uten en borteseier hele sesongen. Laget var bare et lite kvarter og et omdiskutert straffespark fra å vinne i sin avskjed med eliteserien.

Adriano Munoz utnyttet en forsvarsbrøler da han ga Sandefjord ledelsen etter en snau halvtime med enveiskjøring fra hjemmelaget, men elendige avslutninger. Anders Rambekk feilvurderte situasjonen etter et LSK-kast.

Adriano stakk mellom, rundet keeper og scoret.

- Vi hadde mer flaks den første halvtimen enn i alle de 25 tidligere kampene. Kampen kunne vært avgjort da. Nå de i tillegg ga oss et mål, viser det bare hvordan fotballen kan være, sa Sandefjord-trener Tor Thodesen.

Lillestrøm kom til mange avslutninger i gjestenes felt, men verken Arild Sundgot, Olivier Occean, Espen Søgård, Simen Brenne eller Bjørn Helge Riise var giftige nok til å sette Espen Bugge Pettersen på store prøver.

I stedet fikk Sandefjord en kjempesjanse til å doble ledelsen, men Adriano nikket svakt over på Fredrik Thorsens innlegg i det 34. minutt.

Krampaktig
Siden var det noe krampaktig og etter hvert panisk over LSK-spillet. Rapportene fra andre arenaer hadde tatt livet av medaljedrømmen før Olivier Occeans harde skudd traff en Sandefjord-arm og dommer Svein-Erik Edvartsen til kraftige protester dømte straffe kvarteret før slutt. Khaled Mouelhi gjorde ingen feil.

Occean trodde et øyeblikk han hadde ordnet seier fem minutter før slutt, men flagget var oppe for offside før han nikket i mål. Occean jublet igjen på overtid, men målet ble annullert for hands. Viljehands, mente dommeren som ga gult kort.

- Ballen gikk i handa mi, men det var ikke med vilje, sa Occean.

- Begge annulleringene virket korrekt, sa Nordlie.

Lillestrøm har vært Jekyll og Hyde på Åråsen i høst. Fra 7-0 mot Aalesund til 0-3 mot Tromsø, fra 1-5 mot Brann til 4-1 mot Rosenborg. Lørdag ble det poengtap mot et lag som tok sitt forrige seriepoeng 5. august, og det forrige bortepoenget 6. mai. Nordlies jobb blir å forvandle Hyde til Jekyll på den uken som står igjen før finalen mot Haugesund.

- Innsatsen i annen omgang er jeg fornøyd med. Da spilte de med gløden jeg savnet før pause, sa LSK-treneren. (©NTB)