- Lyn topper garantert laget mot Start

- Lyn topper garantert laget mot Start
- Lyn topper garantert laget mot Start
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torgeir Bjarmann i Lyn ber alle i Skien ta det helt med ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
De beste spiller lørdag
Torgeir Bjarmann sier til ABC Nyheter at Skinsfolket ikke trenger å miste nattesøvnen frem mot lørdag. - Jeg garanterer et toppet Lyn mot Start, er Lyn-direktørens klare budskap.

Lyn-direktør Torgeir Bjarmann sier at skiensfolket ikke trenger å bekymre seg i dagene som kommer.

Han forsikrer at FC Lyn Oslo kommer til å pøse på med toppspillere mot Start, i det som er årets siste kamp.

- Ja, jeg kan garantere at vi kommer til å stille det beste mannskapet mot Start. Det er flere årsaker til det. For det første vil vi komme høyest mulig på tabellen, som per i dag er der vi ligger, på en niende plass. Vi ønsker ikke å risikere å komme på plass nummer elleve. I tillegg har vi sponsorer og en eier som vi må ta hensyn til. De er ikke interessert i å tape sesongens siste hjemmekamp, sier Lyn-direktøren til ABC Nyheter.

Reaksjoner

I går skrev Aftenposten at Lyn-trener Henning Berg kanskje kom til å spare noen av de presumptivt beste Lyn-spillene når Start kommer på besøk til Oslo. Grunnen er at Lyn 2 kjemper om opprykk til 2. divisjon. Ifølge Berg er det viktigere for Lyn som klubb at andrelaget klarer opprykket, enn at tippeligalaget tar poeng i en «uviktig» kamp mot Start.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarmann sier han personlig har fått merke Bergs utspill i Aftenposten.

- Jeg har blitt nedringt av folk i Skien som ville forsikre seg om at vi kjører toppet mannskap mot Start. Det har tydeligvis vakt store reaksjoner i Skien, sier Bjarmann til ABC Nyheter. Og fortsetter:

- Lyn topper laget mot Start.

Mot Glimt

Dersom Lyn taper mot Start vil det få store negative konsekvenser for Odd Grenland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag ligger klubben med flest cupgull i historien på nedrykksplass, men kan snike seg opp på 12. plass, som betyr en ny sjanse til spill i Tippeligaen neste år. Da venter to kamper mot nummer tre i Adeccoligaen. Svært mye skal til for at det ikke blir Bodø/Glimt.

Tommy Svindal Larsen og Co er derimot helt avhengig av selv å slå Fredrikstad, samtidig som Start ikke tar tre poeng mot Lyn. Klarer sørlendingene uavgjort i Oslo må Skienslaget vinne med fem mål for å få retten til å møte Glimt til kamp om den siste plassen i neste års Tippeliga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdig avskjed

Utgangspunktet for Lyn er nå vesentlig endret. Lyn 2 vant i går kveld den første kvalikkampen mot Frigg med 4-2. På bortebane.

Men Bjarmann sier det i utgangspunktet ikke forandrer de planene Lyn hadde før sesongavslutningen for klubbens A-spillere.

- Nei, vi ville uansett ha toppet mannskapet mot Start. Jeg mener at uansett hvilke spillere i stallen vi bruker mot Frigg så skal vi slå dem. Derfor kommer vi til nok til å kjøre tilnærmet samme mannskap som har spilt de siste kampene for oss i Tippeligaen. I tillegg er det noen av dagens Lyn-spillere som garantert spiller sin siste kamp for oss. Vi vil gi dem en verdig avskjed med klubben og Ullevaal, fortsetter Bjarmann.

Holder ord

I og med at Lyn vant den første kampen mot Frigg ser det unektelig lysere ut for Odd Grenlands del. Berg uttalte til Aftenposten at han i utgangspunktet ville starte med likt mannskap i begge kampene mot Frigg, men var usikker dersom Lyn tapte den første kampen. Nå kan det se ut som om Berg «ikke trenger» å bruke de beste mot Oslo-naboen kommende mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frigg må score minimum tre ganger for å sikre seg plassen, på bekostning av Lyn, i neste års 2. divisjon.

Et annet viktig poeng er å se hvilke spillere Lyn 2 benyttet seg av i gårsdagens oppgjør mot Frigg. Ingen av spillerne som startet de to siste kampene i Tippeligaen, mot henholdsvis Vålerenga og Rosenborg, var i aksjon på Tørteberg Kunstgress på Marienlyst i går kveld.

Ut i fra det kan det virke som om Berg og Bjarmann holder de lover.

Brann er allerede seriemester, mens Sandefjord er klare for spill i neste års Adeccoliga. Hvilke lag som kaprer sølv- og bronsemedaljene, samt hvilket lag som følger Tor Todesens menn ned en divisjon, vet vi klokken 19.50 lørdag kveld.