Meny

Slakter Seinfeld

Slakter Seinfeld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bier er rett og slett ikke så morsomme», skriver kritikerne om komikerens nye storsatsning.
Bilde fra filmen «Bier»
Bien Barry på besøk i TV-studioet til Larry King.

Jerry Seinfeld er tilbake ni år etter supersuksessen «Seinfeld» hadde sin siste episode. Denne gangen satser den styrtrike komikeren på animasjon. Og bier. Seinfeld har nemlig både produsert, vært med på å skrive og spiller en rolle i filmen «Bee Movie» som har amerikansk premiere 2. november. Filmen har imidlertid ikke falt i god smak hos amerikanske kritikere så langt.

- Uheldigvis så er bier rett og slett ikke så morsomme. Den merkelige historien som Seinfeld og medarbeiderne har diktet opp er heller ikke særlig inspirert. Filmen jobber for hardt for sine komiske øyeblikk, skriver Hollywood Reporter.

Anmelderen kritiserer også filmen for å være moralsk belærende.

Bransjebladet Variety sier at «Bee Movie» mangler både overraskende elementer og originalitet.

Kritisert for produktplassering

Seinfeld har også måtte tåle mye kritikk i forkant av filmen. I begynnelsen av oktober gjorde han en gjesteopptreden på showet 30 Rock som vises på «Seinfeld»- kanalen NBC. I episoden fikk seerne et glimt av den animerte bien Barry B. Benson, samt høre litt tørrprat som inneholdt opplysninger om premieredato for filmen. Flere mediekommentatorer reagerte på dette og kalte det produktplassering.

- Alle synes dette er skamløst. Han er der for å hjelpe «30 Rock» og «30 Rock» hjelper Seinfeld å promotere «Bee Movie», sier tv-kritiker Matt Roush ifølge Reuters.

Travel bie

Seinfeld skal også ha opptrådt både på Letterman, Oprah, The Daily Show og en rekke andre amerikanske talk-shows for å promotere filmen. Tidligere i år kom han flygende til filmfestivalen i Cannes iført et biekostyme.

Komikeren har også gått inn i et samarbeid med blant annet McDonalds og lånt vekk stemmen sin til en «Happy Meal»- leke i sammenheng med «Bee Movie»

Eksperter anslår at Seinfelds iherdige promotering har en verdi på flere titalls millioner dollar.

Renee Zellweger, Matthew Broderick, John Goodman og Kathy Bates er blant noen av de andre kjendis-stemmene som dukker opp i filmen.

«Bee Movie» har i norsk versjon fått navnet «Biefilmen» og har her til lands premiere 26. desember.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus