Beklager sammenligning mellom innvandrere og hunder

Nyvalgt Frp-byråd i Bergen Øistein Christoffersen beklager sterkt at han i et intervju sammenlignet integrering av innvandrere med å oppdra barn eller hunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg beklager sterkt at jeg i et intervju med Åsane Tidende har kommet med uttalelser om innvandringspolitikk som er egnet til å misforstås og som har blitt oppfattet negativt. Jeg ser at mine uttalelser kan oppfattes slik, særlig kommentaren om grensesetting og hunder, sier Christoffersen i en pressemelding.

Beklagelsen kommer etter følgende uttalelse til lokalavisen Åsane Tidende:

– Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder.

Har hunder

Christoffersen bekreftet uttalelsene overfor dagbladet.no, og sa at han selv har to hunder som han har måttet oppdra for at de skal fungere i samfunnet.

Han avviste et spørsmål om han fryktet at noen kunne reagere på at hans sammenligning.

– Nei, hvis du ser nøye etter, så ser du at jeg også sammenligner dem med barn. Både innvandrere, barn og hunder må lære seg å tilpasse seg samfunnet rundt dem, sa han til dagbladet.no.

Til bt.no sa Christoffersen at folk ønsker å misforstå: – Alle som har hund, forstår hva jeg mener.

Christoffersen er byråd for byggesak og bydeler i Bergen og skal sitte i byrået som utgjøres av Frp, Høyre og KrF.

Krevde avgang

Reaksjonene på byrådens uttalelser lot ikke vente på seg. Gruppeleder for SV i Bergen, Oddny Miljeteig, sendte tirsdag morgen et brev til byrådsleder Monica Mæland med krav om at Christoffersen må erstattes i byrådet.

– SV ser bare en utvei dersom byrådet for denne perioden skal framstå på troverdig vis med et humanistisk ansikt. Byrådslederen må umiddelbart offentlig be om unnskyldning for de holdningene byråd Christoffersen har gitt uttrykk for, og han må straks erstattes fra jobben/vervet som byråd, het det blant annet i brevet.

Kort tid etter kom pressemeldingen fra Bergen kommune der Christoffersen beklaget sine uttalelser.

– Jeg ønsker at jeg ikke hadde sagt dette, for det representerer ikke mine verdier og holdninger, sa han. Også byrådsleder Monica Mæland beklager Christoffersens uttalelser. (©NTB)

Les mer:

Frp-byråd mener integrering er som hundeoppdragelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus