Ingen ny etterforskning av mulla Krekar

Riksadvokaten har bestemt at det ikke er grunnlag for å sette i gang ny etterforskning av mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ikke satt i gang ny etterforskning av mulla Krekar. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)Det blir ikke satt i gang ny etterforskning av mulla Krekar. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Riksadvokaten er dermed kommet til samme konklusjon som førstestatsadvokat Lasse Qvigstad i Oslo og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Bergens Tidende.

Det var riksadvokaten selv som i desember i fjor påla statsadvokaten i Oslo og PST å undersøke om det var rimelig grunn til å iverksette ny etterforskning av Krekar, fordi FNs sanksjonskomité da svartelistet Krekar som terrorist.

Samtidig har Norge vedtatt at Krekar er en fare for rikets sikkerhet og at han derfor skal utvises. Grunnlaget for vedtaket og vurderingene er unntatt offentligheten, Krekar og hans advokat Harald Stabell.

Avgjørelsen fra Høyesterett i saken om utvisningsvedtaket er gyldig eller må underkjennes er ventet å komme om kort tid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus