Flere soldater til grensen mot Irak

Flere soldater til grensen mot Irak
Flere soldater til grensen mot Irak

Tyrkiske militærhelikoptre fraktet enda flere soldater til grensen mot Nord-Irak fredag, samtidig som tyrkiske og irakiske diplomater har avbrutt et meklingsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Habur/Ankara (NTB-Reuters-AFP): Det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia melder også fredag at flere kamphelikoptre og jagerfly har angrepet PKK-stillinger på tyrkisk side av grensen.

Tyrkia har sendt opp mot 100.000 soldater til grensen mot Nord-Irak de siste dagene, og truer med å angripe kurdiske opprørere som befinner seg i irakisk Kurdistan. Tyrkia hevder at den kurdiske PKK-geriljaen har 3.000 mann i Nord-Irak, og at disse til stadighet angriper mål i Tyrkia.

Diplomati

NATO, USA, EU og Irak advarer Tyrkia om å gå til angrep, og det har de siste dagene foregått hektisk diplomatisk virksomhet for å unngå en tyrkisk intervensjon.

En irakisk delegasjon er i Tyrkia, og Iraks forsvarsminister Abdel Qader Mohammed Jassim og minister for nasjonal sikkerhet Shirwan al-Waeli møtte fredag morgen Tyrkias utenriksminister Ali Babacan og innenriksminister Besir Atalay i Ankara. Her skulle de forsøke å drøfte seg fram til en avtale som vil hindre et tyrkisk militært angrep mot kurdiske opprørere i Nord-Irak.

- Positive resultater

Samtalene ble avbrutt etter halvannen times tid, men en talsmann for det irakiske forsvarsdepartementet sier at møtet var positivt, og at partene skal møtes igjen senere på dagen.

- Svært viktige møter er underveis. Det er positive resultater, og alt skjer etter planen, sa talsmann Muhammed Askari. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus