Blodig sjokk for Rice

Blodig sjokk for Rice
Blodig sjokk for Rice

Med blodfarge på hendene kastet den rasende fredsdemonstranten seg mot USAs utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice skulle delta ved en høring i Kongressen da en kvinne med blodfargede hender løp frem til henne og skrek «krigsforbryter!»

Den amerikanske utenriksministeren er USAs viktigste diplomat og en av arkitektene bak president George Bushs Irak-politikk. Høringen dreide seg om utviklingen i Midt-Østen, melder The Telegraph.

Skrek
Da Rice kom inn i rommet løp kvinnen frem til henne, skrek og viftet med armene (se video).

Politiet halte kvinnen vekk. Hun og to andre ble pågrepet og tiltalt for å ha forstyrret Kongressens arbeid.

Høringene er åpne for publikum og protestaksjoner finner jevnlig sted.

Da høringen først kom i gang sa Rice at USA vil fortsette å jakte ned iranske agenter som angriper amerikanske styrker i Irak.

- Presidenten er svært bestemt på å vise at vi forfølger iranske agenter og operatører i Irak, når de deltar i handlinger som skader våre styrker og uskyldige irakere, sa hun.

Allierte
- Vi forsøker å styrke forsvarsevnen til våre tradisjonelle allierte i Golf-områdene, fordi vi ved å samarbeide med dem kan fungere som en barriere mot videre iransk aggresjon i regionen.

USA anklager Quds-styrken i den iranske revolusjonsgarden for å trene og væpne militante grupper i Irak, og for å bidra til destabilisering av hele regionen.

Iran tar sterkt avstand fra påstandene om at landet har destabilisert Irak, og sier USAs handlinger har ført til kaos i nabolandet, melder Reuters.

Halvorsen
Også i Norge har det blitt gjennomført protest-stunt mot politikere. Fredag 2. november går den såkalte «Kakekastersaken» til Høyesterett. Retten skal behandle ankesaken til 25-åringen som i 2005 kastet en kake i hodet på finansminister Kristin Halvorsen (SV), melder NTB.

Både tingretten og lagmannsretten fant John Waagaard skyldig i å ha forhindret en statsråd i å utøve sin virksomhet. Waagaard har anket over bruken av loven. 25-åringen har uttalt at han kastet kaken fordi han var provosert over at SV-lederen hadde blitt finansminister.

- Jeg håpet at kakekastingen ville skape debatt om utnevnelsen, sa han ifølge Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus