Siktet etter mystisk trafikkulykke

Politiet har siktet en lastebilsjåfør, etter at en mann ble funnet død under sin egen bil ved E6 i Ullensaker mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jessheim/Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Politiet mener den pågrepne lastebilsjåføren kjørte på mannen, og deretter forlot ulykkesstedet uten å varsle.


- Han er foreløpig siktet for brudd på Vegtrafikklovens paragraf 3 som går på at han ikke har overholdt aktsomhetskravet i veitrafikken, og paragraf 12 om å stikke av fra et ulykkessted uten å varsle, opplyser politiadvokat Kåre Kalvå til NTB.

Funnet under bilen

Dødsulykken ble karakterisert som et mysterium av politiet, etter at en politipatrulje kom over bilen på strekningen mellom Dal og Jessheim i Akershus i sekstiden mandag morgen.


Bilen sto ved veikanten, og mannen ble funnet under sin egen bil, delvis fastklemt. Det ble satt i gang livreddende forsøk på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.


Politiet var i morgentimene usikre på hva som hadde skjedd, og jobbet ut fra flere teorier, blant annet at bilen hadde rullet over mannen ved et uhell, eller at en annen bil hadde vært involvert i ulykken og stukket fra stedet.

Stakk fra stedet

Ifølge Kalvå skal lastebilsjåføren ha meldt seg selv, etter at politiet gikk ut med en etterlysning på flere radiokanaler mandag morgen.


Flere vitner skal ha meldt fra til politiet om at de observerte en mann ved en bil i veikanten i morgentimene.


- Vi vet ikke hva som har skjedd, men det kan virke som om mannen som nå er død, har gått ut av bilen og forsøkt å påkalle oppmerksomhet fra andre bilister, kanskje fordi han fikk problemer med bilen. Det skal ha vært mørkt på stedet på den tiden, og det kan ha vært vanskelig å se ham for andre bilister, kanskje spesielt for lastebilsjåfører, sier Kalvå, som understreker at det er foreløpige antakelser.


Lastebilsjåføren satt mandag formiddag i avhør ved Ullensaker lensmannskontor. Det er ikke klart hvordan han stiller seg til de alvorlige anklagene.


Lastebilen er nå tauet inn, og vil bli grundig undersøkt av politiets teknikere. Ifølge Romerikes Blad skal lastebilen ha synlige skader på høyre front. (©NTB)

Personvernpolicy