– Fabian Stang er en naiv klovn

– Fabian Stang er en naiv klovn
– Fabian Stang er en naiv klovn

Arbeiderpartiets bystyrerepresentant Tone Tellevik Dahl betegner Oslos nye ordfører Fabian Stang (H) som en naiv klovn etter uttalelser om at østkantfolk må gå mer på tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

Bystyrerepresentant Tone Tellevik Dahl mener at Fabian Stang fremstår som "en naiv klovn uten innsikt og kunnskap" etter uttalelser om at østkantfolk må gå mer på tur. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

- Fabian Stang fremstår som en naiv klovn uten innsikt og kunnskap. Det er sjokkerende at ordføreren som skal være samlende, hogger øksa midt i Akerselva ved første anledning, sier Arbeiderpartiets eneste bystyrerepresentant fra bydelen Sagene, Tone Tellevik Dahl, til Aftenposten.

- Folk på Sagene er så sinna! Akkurat som ikke folk her går på tur, jogger og tar ansvar for sine egne handlinger. Stangs uttalelser får meg til å tenke på utrykket «survival of the fittest», en slags tanke om at lav levealder er selvforskyldt og at det er uvitenhet eller latskap som er årsaken til at folk med adresse øst i Oslo, lever kortere enn dem på vestkanten, sier hun.

Varsler oppgjør

Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, synes Stangs uttalelser er så alvorlige at han varsler oppgjør i bystyret.

- Det er synd at Stang under valgkampen ikke viste fram denne siden av seg selv i stedet for rumpa, sier Bøhler.

Ap-kollega Khalid Mahmood mener Stang lever fjernt fra store deler av byens befolkning, mens Aps gruppeleder i Oslo, Rune Gerhardsen, betegner det som tøv at å gå tur i Marka vil endre de sosiale forskjellene mellom folk.

Stang uttalte lørdag at folk på østkanten må la seg inspirere av de vellykkede på Vinderen, og trene og gå på tur i Marka.

Ble lei seg

Til Aftenposten søndag presiserer imidlertid Stang disse uttalelsene og sier han selv ble overrasket over hvordan avisen presenterte intervjuet. Han mente bare å si at folk har ansvar for egen helse.

- Jeg ble skikkelig lei meg på vegne av halve Oslo da jeg så Aftenpostens forside lørdag der jeg skal ha sagt at østkantfolk må lære av vestkanten. Det er overhodet ikke dekning for dette i teksten på innsiden. Jeg snakker aldri om vestkant og østkant. Jeg er svært opptatt av at dette skal være én by, sier Stang.

På spørsmål rundt levealder uttalte han seg imidlertid om forskjellene mellom Sagene og Vinderen bydeler.

- Det tar jeg selvkritikk på. Jeg burde ha svart generelt, sier Stang.

For øvrig viser han til et innlegg i Aftenposten 6. januar i år, der Bøhler skrev følgende:

«Én hovedgrunn er at mange i vest er flittige nytere av friluftsliv og mosjon, og har god tilgang til Marka, fjorden og grønne lunger. Dette bør ikke vi på østkanten misunne dem, snarere lære av når vi vil øke trivsel og levealder i vår del av byen». (©NTB)

Les også: Østkanten må lære av vestkanten

Personvernpolicy