Advarer mot norsk laks

Russere bør avholde seg fra å kjøpe norsk laks, advarer den nyutnevnte lederen for den russiske fiskerikomiteen Andrej Krainij.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den norske laksen er oppdrettet i spesielle containere og blir feitet opp med kinesisk fôr, sier den føderale fiskerisjefen ifølge den russiske nettavisen Murman.ru.

Krainij ble denne uken utnevnt som leder i den føderale russiske fiskerikomiteen tilsvarer det norske Fiskeridepartementet og Fiskeridirektoratet. Ifølge Barentsobserver oppfordrer Krainij russerne til å begrense konsumet av utenlandsk fisk til 25 prosent av det innenlandske forbruket. I dag er 35 prosent av fisken på russiske middagsbord av utenlandsk opprinnelse.

Krainij understreker at han skal gjøre det som må til for å bringe den russiske fiskeriindustrien opp til internasjonalt nivå. Selskap som har solgt sin virksomhet til utlandet må ifølge Krainij bringe bedriftene tilbake på russiske hender.

- Hvis ikke vil den russiske stat gripe inn, sier Krainij. (©NTB)

Personvernpolicy