Vil straffe sexkjøp i utlandet

Vil straffe sexkjøp i utlandet
Vil straffe sexkjøp i utlandet

Blir det ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester i Norge, bør også kjøp av seksuelle tjenester i utlandet straffes, mener politimester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer Olav Sønderland, politimesteren i Rogaland, med i høringssvaret sitt om kriminalisering av sexkjøp.

Målsettingen med å straffebelegge kjøp av seksuelle tjenester er at det «vil bidra til å endre holdninger, redusere etterspørselen og dermed markedet for prostitusjon, og være med på å forhindre at kvinner og menn drives til prostitusjon eller utsettes for menneskehandel».

I sitt høringssvar viser politimester Sønderland til at en holdningsendring og redusert etterspørsel når det gjelder sexkjøp er like viktig i utlandet som i Norge. Av dette slutter han at norske statsborgere som kjøper sex bør straffeforfølges, enten de er i Norge eller i utlandet.

Politimesteren i Rogaland er alene om å fremme dette synspunktet i høringsrunden. Politidirektoratet har forståelse for disse synspunktene, men heller til Justisdepartementets syn på at kriminaliseringen foreløpig bør begrenses til kjøp av seksuelle tjenester i Norge.

Årsaken er blant annet at det er lite realistisk at norsk politi kan bruke ressurser på å avdekke kjøp av seksuelle tjenester fra voksne i utlandet. (©NTB)

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Personvernpolicy