Støre inviterer klima-Arnie til Norge

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert Californias guvernør Arnold Schwarzenegger til Norge for å diskutere klimapolitikk.

Støre inviterer klima-Arnie til Norge

Støre inviterer klima-Arnie til Norge

I invitasjonen, som ble sendt for ei uke siden, berømmer Støre Schwarzeneggers klima-engasjement og hans innsats for å få redusere utslippene av klimagasser i California, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg håper du kan akseptere invitasjonen og ser fram til en interessant utveksling av synspunkter omkring klimaendringer, CO2-rensing og lagring, fornybar energi og andre emner, skriver Støre, som inviterer på vegne av den norske regjeringen.

- Vi har ennå ikke fått noe svar, sier seniorrådgiver Erling Rimestad i UD.For et år siden undertegnet republikaneren Schwarzenegger en lov som fastslår at California skal kutte sine CO2-utslipp med 25 prosent innen 2020. Da skal utslippene være tilbake på 1990-nivå. (©NTB)

Les også:

Bjørnøy inviterer Schwarzenegger til Svalbard

Toppene dropper miljø-toppmøtet

 

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden