Faremo inhabil i Hydro-styret

Grete Faremo erklærer seg inhabil når Hydro-styret behandler de korrupsjonsmistenkte Libya-avtalene. Hun satt nemlig i Saga-styret da selskapet ble solgt til Hydro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Faremo erklærer seg inhabil når Hydro-styret behandler de korrupsjonsmistenkte Libya-avtalene. (Foto: Scanpix)Grete Faremo erklærer seg inhabil når Hydro-styret behandler de korrupsjonsmistenkte Libya-avtalene. (Foto: Scanpix)

Den tidligere Arbeiderparti-statsråden seilte opp som en av de heteste kandidatene til å bli ny styreleder i Hydro etter Jan Reinås som fikk sparken av næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) i sommer.

Nå kan kandidaturet forkludres av Faremos engasjement i Saga Petroleum, skriver Aftenposten.

Hun satt i Saga-styret den gang selskapet ble solgt til Hydro i 1999. Med på lasset fulgte Libya-avtalene som nå granskes for mistanke om korrupsjon.

Faremo bekrefter i en tekstmelding til Aftenposten at hun tok opp problemstillingen torsdag og at hun meldte seg inhabil fredag «selv om saken fortsatt er uoversiktlig». Hun satt i Saga-styret fra 1997 til selskapet ble oppkjøpt, opplyser hun.

Leder av valgkomiteen i Hydro, Svein Steen Thomassen, skulle egentlig vært ferdig med sin jobb 1. oktober, men jakter nå på styremedlemmer og styreleder på overtid. Thomassen tør ikke lenger si når han regner med å være i mål.

– Vi jobber så hurtig vi kan, men innenfor forsvarlige rammer og prosedyrer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus